Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

PKK Telsizlerinden imdat çığlıkları

PKK Telsizlerinden imdat çığlıkları
PKK`lı teröristler telsizlerden örgüt yöneticilerine yardım çığlıkları gönderiyor.
Erzurum Ajans-PKK`lı teröristler telsizlerden örgüt yöneticilerine yardım çığlıkları gönderiyor.

Tamamı komando, JÖH ve Özel Kuvvetlere bağlı 22 taburla yapılan operasyonlarda kıstırılan PKK`lılar telsizlerden örgüt yöneticilerine yardım çığlıkları gönderiyor.

Star gazetesinde operasyonla kapana kıstırılan teröristlerin telsiz konuşmaları yer aldı. `İmdat` çığlıkları atan teröristler, kaçarken de yaralı arkadaşlarını öldürmeleri yolunda üstlerinden talimat aldı.

`KAFASINA SIKIN KAÇIN`

İşte o konuşmalardan biri:

- Kırsaldan gerillayı toplayın...

- Havanı`nın aşağısındayız. Bize destek lazım... Destek...

-Yoksa gerilla için çok acı olur.

- Ben ne yapayım? Bir gerilla ağır

- Sıkın... Kaçın... Kafasına sıkın

- 20`nin üzerinde yaralı var. Yaralı

- Roket atın... Roket...

`BUL, GİR, İMHA ET, TERK ET`

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) ağırlığı yurtiçinde olmak üzere terör örgütü PKK`ya yönelik başlattığı kara operasyonunun Kuzey Irak ayağından dün önemli bir bilgi geldi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi`ne bağlı Peşmerge güçlerinden ciddi şekilde istihbarat almaya başlayan `Bordo Bereliler` Haftanin kampına girdi.

`Bul, gir, imha et, terk et` taktiğini uygulayan seçkin birliklere `Yarasa` adı verilen her türlü hava koşulunda hareket yeteneğine sahip özel donanımlı Sikorsky`ler de eşlik ediyor.

KOMUTANLAR HALA BÖLGEDE

TSK`nın uzun yıllardır sürdürdüğü en kapsamlı operasyonunu, halen bölgede olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları yönetiyor. Operasyona Özel Kuvvetler`e bağlı bordo berelilerin yanı sıra 2. Ordu Komutanlığı bölgesindeki 7. Kolordu Komutanlığı ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı unsurları katılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.