Erzurum Haber Girişi : 10 Temmuz 2013 17:37

PKK'ya 'etkin pişmanlık' yasası uygulandı

PKK'ya 'etkin pişmanlık' yasası uygulandı
PKK'nın gözcüsüne 'etkin pişmanlık' yasası hükmü uygulandı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-AİLEVİ sorunları nedeniyle evden kaçarak PKK'nın İran ve Kuzey Irak'taki eğitim kamplarında 'gözcü' olarak görevlendirilen PKK'lı H.İ. geçtiğimiz 2009 yılının Haziran alında kaleşnikof silah ve tecizatını bırakarak örgütten kaçtı. Iğdır'daki abisinin evine sığınan H.İ. abisi tarafından polise teslim edildi.

PKK KAMPLARINDA ÜÇ YIL KALDI, 'GÖZCÜLÜK' YAPTI

Erzurum TMK 10. Madde ile yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından H.İ. hakkında hazırlanan iddianamede Iğdır nüfusuna kayıtlı 31 yaşındaki H.İ., geçtiğimiz 2005 yılının Temmuz ayında ailesi sorunları nedeniyle 'ben dağa kaçıyorum' diyerek bölücü terör örgütü PKK'ya katıldı.

Ağrı Dağı üzerinden İran'a geçen ve daha sonra örgütün Kuzey Irak Kamplarında 3 yıla aşkın süredir 'sözcülük' görevi verilen H.İ. 2009 yılının Haziran ayında Iğdır'da yaşayan abisi M.İ.'yi arayarak "Sizleri çok üzdüm. Ben evime dönmek istiyorum." Dedi. Daha sonra, örgütteki silah ve tecizatını bırakarak kaçan PKK militanı H.İ. yasal olmayan yollarla Iğdır'a geldi.

ABİSİNİN EVİNDE, POLİSE TESLİM OLDU

Abisi M.İ.'nin polisi araması üzerine örgütten kaçan kardeşi H.İ.'yi eve gelen polise teslim etti. H.İ. bölücü terör örgütü üyesi suçundan nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Cezaevinde bir süre tutuklu kaldıktan sonra, tahliye edilen PKK militanı H.İ. hakkında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi' olmak suçundan hakkında dava açıldı.

"ETKİN PİŞMANLIK YASASINDAN FAYDALANDI

Mahkeme heyeti, PKK'lı H.İ.'nin Emniyet  Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gönderilen "H.İ.'nin her hangi bir silahlı eyleme katılmadığı" tespit edilmesi üzerine H.İ."nin PKK kampından kaçtığına kanaat getirerek TCK'nin 212-2 maddesi kapsamında 'etkin pişmanlık' hükmünü uygulanmasına ve ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.