Erzurum Haber Girişi : 18 Ekim 2012 14:00

Polonyalıların Palandöken ilgisi

Polonyalıların Palandöken ilgisi
Polonya’nın en büyük tur operatörlerinden biri olan Itıka 2012 Aralık-2013 Mart tarihleri arasında 5 ana kentten kış turizmi için Erzurum’a 6 bin kişi getirecek.
Erzurum Ajans-Polonya’nın en büyük tur operatörlerinden biri olan Itıka 2012 Aralık-2013 Mart tarihleri arasında 5 ana kentten kış turizmi için Erzurum’a 6 bin kişi getirecek.

27 - 29 Eylül tarihlerinde yapılan T T Warsaw Fuarı’nda Varşova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nce Polonyalı Tur Operatörleri Birliği Başkanı ve sektör temsilcileri ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Erzurum’un için Polonyalı tur operatörleri harekete geçirildi. Erzurum’ kış turizmi amaçlı 6 bin ziyaretçinin hedeflendiği charter seferler planlanıyor. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı sezon öncesi tanıtım amaçlı Polonya’dan 80 gazeteciyi Erzurum’a getirmeye hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Itıka tur firması işbirliğiyle Polonya’da otobanlarda ve geçiş noktalarında bulunan 10 adet mega boardlara tanıtım afişleri asılacak. Bunun yanında bakanlıkça Itıka adlı firmaya 70 bin dolar reklam desteği verilmesi kararlaştırıldı.
Erzurum Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Erzurum 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları sebebi ile yapmış olduğu alt yapı yatırımları ve kayak merkezleri yatırımları ile dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri haline geldi ve uluslararası bir statü kazandı. 2012 -2013 kış turizmi için yapılan çalışmalar sonucunda Erzurum’a kış sporları için en az 6 bin Polonyalının getirilmesi planlanıyor, bunun için bizde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak gerekli hazırlıkları yaptık. Erzurum Palandöken kayak merkezinde bulunan otellerde sezon boyunca bu organizasyon için 216 odayı ayırdık. Bunu bir başlangıç kabul edebiliriz, daha sonraki sezonlarda başka ülkelerle de anlaşmalar yapılacak. Bu konuda Bakanlığımız çalışmalarını hızla sürdürüyor.”

Öztürk, ayrıca sezon öncesi Polonya’dan 80 basın mensubunun Erzurum’a getirilerek Kayak Merkezinde misafir edileceğini sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.