Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Mart 2014 18:10

Prof. Dr. Ceylan'dan Nevruz açıklaması

Prof. Dr. Ceylan'dan Nevruz açıklaması
Güneş Vakfı Başkanı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, yaklaşan nevruz bayramını, Eski Türk takvimine göre yeni yıl ve baharın gelişini milletçe sevinçle ve gururla kutlanması gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-Güneş Vakfı Başkanı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, yaklaşan nevruz bayramını, Eski Türk takvimine göre yeni yıl ve baharın gelişini milletçe sevinçle ve gururla kutlanması gerektiğini söyledi. Ceylan, "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın daha çok olduğu bu günlerde, nevruz bayramı ve baharın gelişi bizi birbirimize daha çok yaklaştırmalı ve birbirimize kenetlenmeliyiz." Dedi.

Ceylan yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Güneş Vakfı olarak, daha önce başlatmış oldukları Nevruz Turizmi kapsamında özellikle Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Kafkas ülkelerinden gelen misafirleri esnafımızla, mağazalarımızla, iş yerlerimizle kamu kurum ve kuruluşlarımızla ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla dostane ve hürmetle karşılamalı, onlara gereken ilgiyi göstermeliyiz. Bu kapsamda güzel Erzurum'umuzu yakından tanımak isteyenleri evlerimize davet etmeli ve bu ülkelerdeki soydaşlarımızla olan ilişkilerimizi arttırmalıyız.

Şehir olarak konukseverliğimizi gelen misafirlere göstermek hususunda Vakıf olarak üzerimize düşen görevleri her zaman yaptık. Bundan sonra da yapmaya devem edeceğiz. Nevruz bayramı münasebetiyle alakalı olarak dışarıdan gelen misafirleri evlerinde misafir etmek ve onlarla tanışmak isten ailelere vakıf olarak destek olmayı kendimize manevi bir borç biliyoruz. Bu konuda yardım almak isteyen halkımıza Güneş vakfı olarak yardımcı olmaktan mutluluk duyacağımızı belirtir baharın gelişinin başta Türk Dünyası olmak üzere ülkemize diğer toplumlara hayırlar getirmesini temenni ederim." Diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.