Eğitim Haber Girişi : 25 Şubat 2012 10:45

Prof.Dr. Şimşek'ten ETÜ'ye ziyaret

Prof.Dr. Şimşek'ten ETÜ'ye ziyaret
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yaylalı’yı ziyaret eden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Erzurum Ajans-ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yaylalı’yı ziyaret eden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şimşek, “Alt yapısı tamamlanan ve öğrenci almaya hazırlanan ETÜ, Türkiye’de ODTÜ ve İTÜ gibi olacak. İnanıyorum ki, yakın bir süre içinde Erzurum’dan bir eser yükselecek” dedi.
Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “1. Kış Zirvesi Çalıştayı”’na katılmak için Erzurum’a gelen Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) Rektörlüğü’ne çıkarma yaptı. Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı ziyaret eden Şimşek, ETÜ’nün çalışmaları hakkında ve geldiği noktada Rektör Yaylalı’ndan bilgi aldı. Neşeli bir ortamda gerçekleşen nezaket ziyaretinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kısa sürede büyük iş başardığını ve bunu da takdirle karşıladıklarını belirterek, ETÜ Rektörü Muammer Yaylalı ve Ünvirsetise yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, “ETÜ kısa sürede büyük aşama kat etti. Geçtiğimiz yıl, düşünün ki Rektör beyin oturacağı bir koltuğu yoktu. Somut olarak ortada hiç bir şey yoktu. Bugün ETÜ alt yapısını tamamlamış ve nerdeyse yüzde doksan kurumsal anlamda hedefini yakalamış ve öğrenci alımına hazır hale gelmiş. Bu beni mutlu etti, bunun için Röktör Muammer Yaylalı ve tüm ekibini kutluyorum. Bizim de ETÜ’den beklentilerimiz çok büyük, Türkiye’nin son kurulan yedi Devlet Üniversitesinden birisi. Bizimde ziyaret planlarımız arasında uzun süredir ETÜ bulunuyordu. Bugüne mahsusmuş, gerçekten küsa sürede ETÜ’nün bu noktalara gelmesi beni olumlu etkiledi” dedi.

VİZYONU VE MİSYONU BÜYÜK

ETÜ’nün vizyonunun ve misyonunun çok büyük olduğuna işaret eden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, “ETÜ’nün vizyon ve misyonunu yüksek tutması ve Rektör Muammer Yaylalı’nın da çıtayı yüksek tutması çok önemli. Hedefi olmayan hiçbir yaprağa rüzgar bile yardım etmez. Rektör beyin hedefi yüksek tutması bizi sevindirdi. Çünkü önce bir işte önce hedef koyacaksın, sonra taşın altına elini sokacaksın. Misyonsuz ve vizyon ilüzyondur” dedi.
Kampus çalışmaları biten ve 4 bin dönümlük alan üzerinde kurulacak olan ETÜ’nün en kısa süre içerisinde Ortaddoğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi gibi başarılı olacağına inanan Şimşek, “Erzurum’dan çok değerli bir eser yükselecek. Bu eser üstlendiği misyon ve vizyon ile Türkiye’nin eğitimdeki gurur kaynaklarından biri haline gelecek” dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ GÜL VE ERDOĞAN

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Türkiye’de 165 üniversiteden 102’sinin Devlet, 63’nün de Vakıf Üniversitesi olduğuna işaret eder, tüm üniversetilerin en büyük destekçisinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şimşek, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bütün üniversiteleri kucaklıyorlar. Bizim amacımızda bütün üniversitelerin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bize güç verende odur. Bizde o gücü Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyoruz. Başbakanımız 2013 vizyonunu çizmiştir, ETÜ’nün de 2023 vizyonu yüksektir. 2023’te 80 milyon nüfusa sahip olacak, bütçesi büyüyecek bizde Türkiye’de 11 yıl içinde zengiliği yönetecek insan gücünü üniversitelerimizde yetiştiriceğiz” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ NİTELİK

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in ziyaretinden büyük bir mutluluk duyarken, ETÜ’nün çalışmaları ve galdiği noktadaki kurumsal kimliği hakkında bilgi verdi. ETÜ’nün öğrenci kabul etmeye hazırlandığını ifade eden Yaylalı, kurumdaki yapılanma hakkında da görüşlerini belirtti. Prof. Dr. Yaylalı, “Bizim iki prensibimiz var. Bunlardan birinicisi Ülke değerlerine saygı, diğiri ise nitelik. Bu iki unsuru barındıranlarla birlikte Üniversitemizde çalışacağız” dedi.
Ziyaretin ardından ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e plaket ve çeşitli hediyeler sundu. Plaket töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A.Rahim Karabulut, Mehmet Gavgalı, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özer, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Çakmak ve Genel Sekreter Prof. Dr. İrfan Kaymaz da hazır bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.