Bölge Haber Girişi : 17 Eylül 2011 14:31

Protez bacağıyla dünya turunda!..

Protez bacağıyla dünya turunda!..
Belçikalı Ludo Linden, protez bacağıyla kullandığı bisikletiyle dünyayı dolaşıyor.
Erzurum Ajans-Belçikalı Ludo Linden, protez bacağıyla kullandığı bisikletiyle dünyayı dolaşıyor. Linden, çocukluk hayalini gerçekleştirdiği tur kapsamında Adıyaman'a geldi.
Bir buçuk ay önce ülkesi Belçika'dan bisikleti ile yola koyulan Ludo Linden, protez bacağıyla kullandığı bisikletiyle Adıyaman'a geldi. Dünya turu kapsamında 50 bin kilometre yol katettiğini söyleyen Linden, sol bacağını yıllar önce Vietnam Savaşı'ndan kalan mayına basması sonucu kaybettiğini söyledi.
Tek ayakla yaşamanın engel olmadığını kanıtlayan Linden, "Bu ayakla da olsa bütün zorlukları aşıp 7 ülke gezdim. Türkiye'de hemen hemen her yeri dolaştım. Şu ana kadar 50 bin kilometre yol katettim. 5 gündür Adıyaman'dayım, birkaç gün sonra Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü gibi turistik yerlere gideceğim. Çoğu vatandaş ayaklarıma şaşkınlık içerisinde bakıyor. Dünya turu yapmak küçüklüğümden beri hayalimdi. Bunu yapmayı da başaracağım. Şu an Hindistan ve İran'ı merak ediyorum. Adıyaman'da gezimi tamamladıktan
sonra Erzurum'a geçip oradan İran'a gitmeyi düşünüyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.