Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Nisan 2012 19:07

Psikiyatri hastaları el sanatları sergisi açtı

Psikiyatri hastaları el sanatları sergisi açtı
Erzurum'da Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastalar tarafından yapılan el işi ürünlerden oluşan sergi halkın beğenisine sunuldu.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastalar tarafından yapılan el işi ürünlerden oluşan sergi halkın beğenisine sunuldu.
Psikiyatri Servisi'nde uzun süre kalan hastaların can sıkıntılarını önlemek ve kendilerine olan güveni artırmak amacıyla terapi amaçlı sosyal saatler oluşturuldu. Bu sosyal saatler kapsamında hastalara el becerilerine göre yaptıkları el işi ürünlerden oluşan çalışmalar yaptırıldı. Hastaların 1 yılda yaptıkları el işi ürünler, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde açılan bir sergi ile halkın beğenisine sunuldu. Serginin açılışını Bölge Eğitim Araştırma
Hastanesi Başhekimi Dr. Fazlı Erdoğan yaptı. Kurdela kesiminin ardından sergiyi gezen vatandaşlar alışveriş yaptı. Sergideki ürünlerin satışından elde edilecek gelirlerin yeni el ürünleri yapılması amacıyla malzeme alımında kullanılacağı belirtildi.
Sergiye protokol üyelerinin yanı sıra servis doktorları, hemşireleri ve bazı psikiyatri servisi hastaları katıldı. Sergide hastaların yaptığı takılar, işlemeler ve ahşap boyamalar büyük ilgi gördü.
Bu tip çalışmaların hastalar üzerinde büyük etkisinin olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Aydın, “Hastaların tedavisinin bir parçası olarak sosyal saatler oluşturduk. Bu saatlerde el becerilerine dayalı çalışmalar yaptılar. Bu da onlar üzerinde terapi etkisi yaratıyor. Kendilerine olan güvenleri artıyor ve kendilerinin de bir şeyler üretebildiklerini görüyorlar. Bu anlamda bu çalışmalar çok büyük önem taşıyor" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.