Erzurum Haber Girişi : 23 Haziran 2016 20:57

Ramazan ayında 600 kişiye sıcak yemek

Ramazan ayında 600 kişiye sıcak yemek
Erzurum'da Ramazan ayı boyunca dar gelirli 600 kişiye sıcak yemek yardımı yapılıyor.
Erzurumajans-Erzurum'da Ramazan ayı boyunca dar gelirli 600 kişiye sıcak yemek yardımı yapılıyor. 

Erzurum merkez Saraybosna caddesinde bulunan Ebu İshak Vakfı Aşevi Ramazan ayı boyunca Suriyeli ve Afganlı 140 aileye öğlen ve akşam olmak üzere sıcak yemek yardımı yapıyor. Aşevine kayıtlı 900 aileye ise her gün ekmek yardımı yapıldığını belirten Aşevi sorumlusu Eyüp Aydın yardımların imza karşılığında kayıtlı ailelere yapıldığını belirtti. 25 yıldır hayırseverlerden gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ebu İshak Vakfı, Ramazan ayında gelecek olan filtre ve zekat yardımlarını da kabul ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Ebu İshak Vakfı'nın 25 yıldır yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Aşevi sorumlusu Eyüp Aydın, "Ebu İshak Vakfı olarak 25 yıldır yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Aşevinde günlük 600 kişilik yemek çıkarıyoruz. Yıl boyunca yardımlarımız devam ediyor. Ramazan ayında ise yardımlarımız daha da fazlalaşıyor" diye konuştu.

900 AİLE'NİN GÜNLÜK EKMEK İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Vakfa kayıtlı olan 900 ailenin günlük ekmek ihtiyacını karşıladıklarını ifaden eden Aydın, "Vakfımızda kayıtlı 900 ihtiyaç sahibi ailemiz var. 900 ailenin günlük olarak ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Kurban bayramlarında hayırseverler tarafından bağışlanan etlerin bir kısmının yemeklerimizde kullanıyoruz bir kısmını da yine ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ramazan ayında hayırseverlerin vakfa getirmiş oldukları filtre ve zekatları da kabul edip bunları da ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Günden güne de hayırseverlerimiz artıyor. Hayırseverlerimiz arttıkça da bizlerde vakıf olarak daha çok aileye ulaşabiliyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.