Türkiye Haber Girişi : 26 Haziran 2014 01:02

Ramazan fırsatçılarına karşı özel tim

Ramazan fırsatçılarına karşı özel tim
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Ramazan ayı dolayısıyla bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.
Erzurumajans-Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Ramazan ayı dolayısıyla bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.

Göktaş, yaptığı açıklamada, "Her yıl Ramazan ayında bir sömürü düzeni başlatılır. Dini duygularımızla alay edercesine bir kısım uyanık ve düzenbaz kesim piyasaya arz edilen yiyecek içecek hususunda gıda maddeleri üzerinde oynama yaparlar. ÇETKODER olarak 2006 yılından bu yana sürdürdüğümüz 'gönüllü ekipler' bu yıl da Ramazan ayı boyunca fırsatçı, üçkâğıtçı, ahlaksız tiplere göz açtırmayacaktır" dedi.

-"ÇEKİNMEDEN BİZİ ARAYABİLİRLER"-

Göktaş, "Her biri birer tüketici durumunda olan değerli vatandaşlarımız, piyasada satışa arz edilen, gıda maddelerini bunları üreten iş yerlerini, üreten ve aynı anda satışa arz eden yerleri dikkatle incelesinler. Hijyenik kurallara uymayanlar, fiyatlarında oynama yapanları takibe alsınlar" dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Ayrıca Tüketiciyi yanıltan, haksız kazanç temin eden, üçkağıtçı, dolandırıcı, ahlaksız tipleri derneğimiz tarafından Tüketici ihlali yapanların yer aldığı "kırmızı bülten" e alacağız ve yurt geneli bunları kamuoyuna duyuracağız" dedi.

-"62 İLİMİZDE 3 KİŞİLİK GÖNÜLLÜ DENETİM EKİPLERİ OLUŞTURDUK"-

Göktaş şunları kaydetti:
"Biz bu yıl da 81 ilen 62'sinde 3'er kişilik gönüllü ekipler oluşturduk. Bu arkadaşlarımız kendilerini tanıtmadan, her tür gıda maddesi satan iş yerlerini, lokanta, pastane, patiseri, tatlı imalathanesi, simit imalathanesi, pide fırını, ekmek fırını, pişirim fırını, restoran ve kafeler, marketler, süpermarketler, alış veriş merkezleri, et ve et ürünü satan iş yerleri gibi yerleri ansızın ve dikkatlice takip edecekler, haksız kazanç temin edenler, tüketiciyi yanıltanlar, soygun düzeni oluşturanlar, fiyatlar ile oynayanlar, hijyenik koşullara uymayanlar, 5996-5179-4077-6502 sayılı yasa kapsamındaki usul ve esaslara riayet etmeyenler hakkında yasal işlemlerin yapılması yönünde savcılıklara şikayette bulunacağız.

-"AÇ İKEN ALIŞ VERİŞE ÇIKMAYIN"-

Bu arada değerli insanlarımıza birde uyarı yapmak istiyoruz. Lütfen oruçlu iken ve aç iken alış verişe çıkmayınız. Açlık kan şekeriniz düştüğü için bir alacaksanız iki alıyorsunuz gereksiz tüketime yöneliyorsunuz. Bütçenizi düşünün."

ÇETKODER'in denetim ekipleri Ramazan ayı boyunca şu illerde olacak:
"
Adana- Adıyaman- Afyonkarahisar- Amasya- Ankara- Antalya- Aydın- Balıkesir- Bilecik- Bolu- Burdur- Bursa- Çanakkale- Çankırı- Çorum- Denizli- Edirne- Elazığ- Erzincan- Erzurum- Eskişehir- Gaziantep- Giresun- Hatay- Isparta- Mersin- İstanbul- İzmir- Kastamonu- Kayseri- Kırklareli- Kırşehir- Kocaeli- Konya- Kütahya- Malatya- Manisa- Kahramanmaraş- Muğla- Nevşehir- Niğde- Ordu- Rize- Sakarya- Samsun- Siirt- Tekirdağ- Tokat- Trabzon- Şanlıurfa- Uşak- Yozgat- Zonguldak- Aksaray- Bayburt- Karaman- Kırıkkale- Bartın- Yalova- Karabük- Osmaniye- Düzce." (ANKA) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.