Bölge Haber Girişi : 28 Temmuz 2011 12:32

Ramazan öncesi tencerelere kalay!..

Ramazan öncesi tencerelere kalay!..
Erzurum'da Ramazan ayına çok az bir zaman kala bakır tencere ve tabaklar kalaylanmak üzere kalaycılara gönderilmeye başlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Ramazan ayına çok az bir zaman kala bakır tencere ve tabaklar kalaylanmak üzere kalaycılara gönderilmeye başlandı.

Erzurum’un Bakırcılar semtindeki kalaycı esnafının yüzü Ramazan ayının yaklaşmasıyla gülüyor. Kalaylanmış bakır tencerelerde pişen yemeğin çelik ve borcam tencerelerde pişen yemeklerden daha lezzetli olduğunu ifade eden kalaycı ustası Fahrettin Tekin, önceki aylara göre kalay işlerinde canlılık yaşandığını kaydetti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bakır tencere, tabak, güğüm ve diğer mutfak eşyalarının yavaş yavaş kullanımdan kalktığına dikkat çeken Tekin, “Ramazan nedeniyle vatandaşlar evlerindeki bakır tencereleri kalaylatmaya başladı. Geçmiş yıllara oranla kalaylanan bakır mutfak gereçlerinin sayı ve çeşidinde azalma yaşanıyor. Ancak bakır tencerede pişen yemeğin lezzetini bilen vatandaşlar, özellikle Ramazan aylarında kalaylanmış tencerelerde pişen yemekleri tercih ediyor.” dedi.

Murat Kuloğlu, isimli vatandaş tencerelerini Ramazandan önce kalaylattığını ifade ederek, “yemekler bakır tencerede daha çabuk pişiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.