Erzurum Haber Girişi : 24 Kasım 2016 16:29

Rektör Çomaklı: Babana söyle ismini değiştirsin

Rektör Çomaklı: Babana söyle ismini değiştirsin
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Öğretmenler Günü nedeniyle gittiği Yarımca İlkokulu'nda, bir öğrencinin adının Fethullah olduğunu öğrenince, "Babana söyle, ismi hemen değiştirsin" dedi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Öğretmenler Günü nedeniyle gittiği Yarımca İlkokulu'nda, bir öğrencinin adının Fethullah olduğunu öğrenince, "Babana söyle, ismi hemen değiştirsin" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bugün merkez Aziziye ilçesine bağlı Yarımca İlkokulu'nu ziyaret etti. Birleştirilmiş 5 sınıflı okulun tek öğretmeni Mesut Dövenci'nin öğretmenler gününü kutladı. Atatürk Üniversitesinden mezun olan öğretmen Dövenci'yi görev yaptığı okulda ziyaret etmekten mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Çomaklı, "Tüm öğretmenlerin öğretmenler günün kutluyorum. Biz örnek bir okul seçtik. Bizden mezun olan Mesut beyin okulunu ziyaret ettik. Çok mutlu olduk. Çocuklarımızla beraber olduk. Hocamız burada çok ciddi bir efor sarfediyor. Burada birleştirilmiş sınıflardaki tüm öğrencilere eğitim veriyor. Bu okulu biz kardeş okul olarak seçtik. Bundan sonra okulumuza her türlü yardımı yapacağız" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Çomaklı daha sonra okulda bulunan 14 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı. Öğrencilerin adlarını soran ve sohbet eden Prof. Dr. Çomaklı, üçüncü sınıf öğrencisi Fethullah Karadağ'ın adına ise itiraz etti. Rektör Çomaklı öğrenciye "Babana söyle, ismi hemen değiştirsin. İsim güzel ama onunla anılıyor ya şimdi" dedi.

Zafer KUMRU/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Ne biçim bir düşünce , bunlar nasıl yüksek öğrenim yapmış. Bu kadar dar düşünceli olmak ne bilimsel düşünce ne de en basit insani düşünceyle bağdaşmıyor.

  • İnsan 01 Ocak 1970 02:00

    Rektör olabilmişsin,makamlar geçicidir Say'ın rektör.İnsanlık diye bir duygu vardır,sanırım siz unutmuşsunuz.

  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Rektorumuz biyle olunca ogrencinin halini dusunun

  • deniz dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Densizlik etmiş sayın rektör. bir hainin ismi Fetullah diye. bu güzel ismi eleştirmek haddi değil...

  • Rıdvan 01 Ocak 1970 02:00

    Yav hele taktıkları isme bak o zaman şeyh sait isyanı olmuştu bütün saitlerde ismini değişsin gerçekten basit insanlar basit işlerle uğraşıyorlar...

  • Kadir 01 Ocak 1970 02:00

    Abdullah GÜL 'de adını değiştirsin. Bebek katili aklıma geliyor.

  • YUSUF 01 Ocak 1970 02:00

    Bence çok yanlış bir hareket olmuş. O daha küçücük bir çocuk. Ve o isim aslında çok güzel bir işim

  • Alparslan Cindilli 01 Ocak 1970 02:00

    Fethullahçı Terör Örgütü lehine söylemleriyle gündeme gelen ve MİT TIR'larının durdurulacağından haberdar olduğu anlaşılan Diyanet İşleri Başkanlığı Üsküdar Müftülüğü Cezaevi Vaizi Ömer Faruk Şentürk diye bir vatan haini var ve şuan tutuklu. Sn. Rektörün ismi güzel ama ben o teröristle anıyorum. Derhal degistirmeli.

  • Tufan dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Numan Kurtulmus,Erzurumlulara hakaret etti. Fetullah Gulen,Erzurumlu oldugu icin utanmamamiz gerektigini cok akilane olarak telkin etti. Vali de bir benzerini yapiyor. Saka misiniz siz?

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu nasıl bir mantıktır patentinimi almış o hoca bozması o ismin tescillimi onun üstüne abdullah ismini neden hiç kimse değişin demiyor oda terörist başınınismi neden demiyorlar yemiyormu

  • Selim Tanas 01 Ocak 1970 02:00

    Kafalar sığ olunca sonuç böyle oluyor. Birinin ismi bir hainlikle anıldı diye, o isimi taşıyanları bulundukları ortamlarda ezmekmi lazım. Ya da, bakın ben Fetöcü değilim demek için böyle mi yapmak gerekir? O zaman bütün Abdullah ismi taşıyanlarada aynı tepki gösterilsin. Ama bir Abdullah çıktı ve bu memlekete Cumhurbaşkanlığı yaptı, hemde cumhuriyet tarihinde ilkler yapan bir cumhurbaşkanlığı. Herkesi aynı kefeye koymamak gerektiğini anlattı. Anlamayanlara yapcak bişey varmı? YOK...