Ekonomi Haber Girişi : 02 Aralık 2016 12:45

Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergi ödenmeyecek

Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergi ödenmeyecek
6736 sayılı Kanunun 7'nci maddesi kapsamında yurt dışından Türkiye'ye getirilen varlıklara ilişkin açıklamaların yer aldığı 4 seri no.lu Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Erzurumajans-6736 sayılı Kanunun 7'nci maddesi kapsamında yurt dışından Türkiye'ye getirilen varlıklara ilişkin açıklamaların yer aldığı 4 seri no.lu Tebliğ'de, "Türkiye'ye getirilen varlıkların Türkiye'ye getirilmesinde herhangi bir vergi ödenmeyecektir. Gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, Türkiye'deki banka veya aracı kurumlarda mevcut ya da yeni açılacak bir hesaba transfer edilebilecek veya fiziki olarak Türkiye'ye getirilebilecektir" ifadeleri yer aldı.

6736 sayılı Kanunun 7'nci maddesi kapsamında yurt dışından Türkiye'ye getirilen varlıklara ilişkin açıklamaların yer aldığı 4 seri no.lu Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; yurt dışında bulunan varlıkların Türkiye'ye getirilmesine dair yer alan açıklamalar şu şekilde:

"Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 31/12/2016 tarihine kadar Türkiye'ye getiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebileceklerdir. Bu varlıklara yurt dışında hangi tarih itibarıyla sahip olunduğunun madde hükmünden yararlanılması açısından herhangi bir önemi bulunmamaktadır.

Türkiye'ye getirilen varlıkların Türkiye'ye getirilmesinde herhangi bir vergi ödenmeyecektir. Gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, Türkiye'deki banka veya aracı kurumlarda mevcut ya da yeni açılacak bir hesaba transfer edilebilecek veya fiziki olarak Türkiye'ye getirilebilecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.