Bölge Haber Girişi : 03 Mart 2014 11:17

Roma dönemi'ne ait kraliyet sikkeleri ele geçirildi

Roma dönemi'ne ait kraliyet sikkeleri ele geçirildi
Erzincan'da polisin yaptığı yol uygulaması sırasında durdurulan bir otomobilde yapılan aramada Roma Dönemi'ne ait 5 adet kraliyet sikkesi ele geçirildi.
Erzurumajans-Erzincan'da polisin yaptığı yol uygulaması sırasında durdurulan bir otomobilde yapılan aramada Roma Dönemi'ne ait 5 adet kraliyet sikkesi ele geçirildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde yaptıkları yol uygulamasında, şüphe üzerine durdurulan ve sürücülüğünü T.T. isimli şahsın yaptığı ve içerisinde H.T., F.K. ve S.Y. isimli şahıslarında bulunduğu araçta yapılan aramada Roma Dönemi'ne ait Kraliyet Sikkesi olduğu değerlendirilen 5 adet bronz sikke ele geçirildi. T.T., H.T., F.K. ve S.Y. isimli şüpheliler hakkında "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" iddiasıyla adli işlem başlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.