Bölge Haber Girişi : 26 Haziran 2010 00:09

Roman çocuklar fotoğraf eğitimi aldı!..

Roman çocuklar fotoğraf eğitimi aldı!..
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 'Demokratikleşme ve İnsan Hakları Programı'nın desteklediği Roman topluluklar için sosyal politikalar geliştirme projesinde çocukların gizli yetenekleri ortaya çıkarılıyor.

Erzurum Ajans-Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 'Demokratikleşme ve İnsan Hakları Programı'nın desteklediği Roman topluluklar için sosyal politikalar geliştirme projesinde çocukların gizli yetenekleri ortaya çıkarılıyor. Erzurum'da Emin Kulbu ve Abdurrahmanağa Mahalleleri'nde 7- 14 yaş arasındaki 20 çocuğa fotoğraf üzerine eğitim verildi.
Çocuklar çektikleri fotoğraflar ve çizdikleri resimleri bir binanın duvarına asarak sergilediler. Proje Koordinatörü Goncagül Gümüş projenin amacının roman topluluklar ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşları arasındaki diyalogun gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu, Anadolu Kültür ve EDROM (Edirne Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) tarafından uygulanmaya konulan 'Roman Topluluklar için Sosyal Politikalar Geliştirme Projesi' Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu “Demokratikleşme ve İnsan Hakları Programı tarafından destekleniyor. Projenin genel amacı, Roman topluluklar ile kamu, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumları arasındaki diyalogu geliştirmek.
Bu çerçevede Erzurum merkez Yakutiye ilçesinin Emin Kulbu ve Abdurrahmanağa Mahalleleri'nde 7-14 yaş grubu çocuklarla fotoğraf atölyesi çalışmaları yürütüldü. Çocukların kendilerini görsel olarak ifade edebilmelerine olanak sağlamak amacıyla yapılan çalışmada çocukların çizdiği resimler ve çektikleri fotoğraflar, Emin Kulbu Mahalle Muhtarlığında sergilendi. Sokaktaki bir duvar üzerinde sergilenen eserleri atölye çalışmalarına katılan çocukları heyecanlandırdı.
Öte yandan Proje Koordinatörü Goncagül Gümüş, Türkiye'nin yedi kentinde Romanlarla ilgili çalışmalar yapacakların, dışlanmış grupları sosyal hayata kazandırmaktan mutlu olduklarını bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.