Erzurum Haber Girişi : 17 Mart 2018 16:20

Ruslar'ın Erzurum'da esir aldığı sancakları geri isteyeceğiz

Ruslar'ın Erzurum'da esir aldığı sancakları geri isteyeceğiz
Erzurum’u işgal eden Rusların 1916’da Rusya’ya götürdükleri 9 alay sancağının geri alınmasıyla ilgili Vali Seyfettin Azizoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor sundu. Erdoğan, sancakların alınmasıyla ilgili yazışmaların yapılacağını bildirdi.
Erzurumajans-Ruslar, 1916’da işgal ettikleri Erzurum’da bulunan 9 alay sancağını esir aldı. Tiflis’te sergiledikleri alay sancakları daha sonra Çar’a sunulmak üzere St.Petersburg kentine götürüldü.   Çar’a gösterilen sancaklar, daha sonra aynı kentte bulunan Hermitaj Müzesi deposuna konuldu. Dünyanın en büyük sancak koleksiyonuna sahip olan müzede tutulan alay sancakları sergilenmediği için bugüne kadar kimse görmedi.

Pusula Gazetesi'nden Salih Tekin'in haberine göre, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Rusya’da esir tutulan alay sancakları konusunu AK Parti teşkilatının 6’ıncı olağan kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Konuyla ilgili tarihçi Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu’nun raporunu Erdoğan’a sunan Azizoğlu, sancakların geri alınmasıyla ilgili destek istedi. Raporu inceleyen Erdoğan, 9 alay sancağının Erzurum’a getirilmesi için gerekli yazışmaların yapılacağını bildirdi.

İŞTE O SANCAKLAR






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.