Erzurum Haber Girişi : 11 Ağustos 2012 11:30

Saadet Partililier iftarda buluştu

Saadet Partililier iftarda buluştu
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar8 yemeğine katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erzurum Ajans-Saadet Partisi Erzurum İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar8 yemeğine katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ve İl Başkanı Faik Çalık ve çok sayıda partili katıldı.
İftar yemeği Kur`an- Kerim tilavetiyle başladı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, ''Bu ülke bizim. Her bir insanımızın, durumu, duruşu, ırkı ne olursa olsun hepsinin barış ve huzur içinde yaşama hakkı vardır. Hükümetin de bu ortamı temin etmelidir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR


Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık ise konuşmasında, “Bizler güzel İslam medeniyetinin bir kardeşlik numunesi olarak bu iftar yemeklerini düzenliyoruz. Ama biz bu toplantıları yaparken, iftarlarda bir araya gelirken batıl zihniyete sahip insanlarda dünya ya ahlaksızlığı yaymak, kötülükleri yaymak, Kan ve gözyaşını arttırmak için bir araya geliyorlar. Bir bütün haline gelmesi gereken İslam âlemini nasıl parçalarız diye toplantılar yaparak çalışmalar düzenlemektedirler. Özellikle son günlerde artan terör hadiseleri ve hemen yanı başımızda Suriye’de, Irakta, Afganistan’da, Müslüman kardeşlerimizin kanlarının akması ve şimdi de ülkemiz içerisinde nerdeyse hemen hemen her gün şehit haberleriyle iftarlarımızı açamaz hale geldik. Ramazan başlarken basın yoluyla belediyelerimizi uyardık. Dedik ki şu Ramazan ayının manevi tadını bozmayın, manevi iklimini bozmayın ve Ramazan ayının eğlence ayı olmadığını bu kardeşlerimize hatırlattık. Ama bizi dinlemediler. Bir tek Büyükşehir belediyemiz programlarını iptal etti. Bu davranışlarından dolayı da Büyükşehir belediyemizi tebrik ediyoruz. Bizler Ramazan ayının eğlence ayı olmadığını tekraren söylüyoruz. Ama bazı ilahiyatçılar çıkıp bu konuda açıklama yaptılar. Açıklamalarında dediler ki bu yapılan etkinlikler örfümüze, dinimize uygundur dediler. Bizde buradan tekrar haykırıyoruz ve diyoruz ki bizim örfümüzde kürdün kızı diye seslendirilerek oynanan oyunlar hiçbir zaman olmamıştır ve örfümüzde olmayacaktır. Teravih saati eğlence olmaz.” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    çok hoş ve güzel bir yemek oldu.eski dostlar hep ordaydı.

  • cengiz hakan 01 Ocak 1970 02:00

    saadet erzurumda hareketlenmeye başladı bunu türkiye geneline yayarlarsa başarılı olurlar devlet bahçeli gitmezse oyum saadetin

  • ali bayrak 01 Ocak 1970 02:00

    Has partiliyim numan başkanın bizi satmasından sonra saadete döndüm iftara katılmak istedim ama utandım , saaadete başarılar