Bölge Haber Girişi : 03 Ocak 2011 18:20

Sağlık personeline NRP eğitimi!..

Sağlık personeline NRP eğitimi!..
Erzurum'da, Yeni Doğanın Canlandırılması Programı (NRP) kapsamında gerçekleştirilen kursta eğitim gören sağlık çalışanlarına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da, Yeni Doğanın Canlandırılması Programı (NRP) kapsamında gerçekleştirilen kursta eğitim gören sağlık çalışanlarına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

112 Acil Merkezi toplantı salonunda düzenlenen sertifika programına Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, eğitimci personeller ve üç gün süren eğitim programı kapsamında, eğitim alan 20 hekim, 23 yardımcı sağlık personeli katıldı.

Programda konuşan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, “Erzurum'da 2010 yılında Yeni Doğanın Canlandırılması Programı (NRP) kapsamında 5. kez bu kurs düzenleniyor. Geçen yıl binde 13.5 olan bebek ölüm oranının, kurslar kapsamında verilen eğitimlerle bu yıl binde 11.5'e düşürüldü. Söz konusu eğitimler, bebek ölümlerinin aza indirgenmesinde son derece önemlidir. Geçen yıl ilimizde 238 bebek ölümü yaşandı. Bu yıl ise 195 bebek ölümü gerçekleşti. Yapılan bu eğitimlerin bebek ölümlerinin azaltılmasında büyük rol oynadığı kanaatindeyim” dedi.

Doğu Anadolu'da bu kursları 5 kez düzenleyen başka bir il olmadığını dile getiren Vançelik, “Kurslarımız hekim ve yardımcı sağlık çalışanlarının mesleki gelişimleri açısından kendilerine büyük fayda sağladığına inanıyorum” diye konuştu.

Programda daha sonra eğitime katılan 43 kursiyere sertifikaları verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.