Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 15:15

Sağlık turizminin gözdesi jeotermal!..

Sağlık turizminin gözdesi jeotermal!..
Elektrik üretiminde, sera ve konutların ısıtılmasında kullanılabilen jeotermalin sağlık turizminde hızla yükselen bir sektör haline geldiği bildirildi.

Erzurum Ajans-Elektrik üretiminde, sera ve konutların ısıtılmasında kullanılabilen jeotermalin sağlık turizminde hızla yükselen bir sektör haline geldiği bildirildi.

Erzurum’un jeotermal kaynaklar bakımından Türkiye’nin en zengin illeri arasında yer aldığını belirten uzmanlar, doğal bir kaynak olan jeotermalin sağlık turizminde kullanılmasıyla kentin turizmin 12 aya yayılabileceğine söyledi.

Turizmin jeotermalin kullanıldığı diğer alanlara göre daha fazla istihdam sağladığını kaydeden uzmanlar, “Jeotermal kaynakların turistlik tesislere kullanılması durumunda kış mevsimiyle sınırlı olan turizm, jeotermal otele verildiği zaman turizm sezonu 12 aya çıkar. Bu nedenle bu çok stratejik bir husustur. Tesisler, 12 ay turizme açık kalacak” dedi.

Erzurum’un sahip olduğu kış turizmi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir cazibe merkezlerinden olduğunu kaydeden uzmanlar, “Kent, her konuda gelişmeye müsait bir. Yeterki 2011 Kış Oyunları ile yapılan tesislere parelel olarak kış turizmi ve sporlarında adım atılması konusunda geç kalınmasın. Doğru politikayla bölgeye gelen turist sayısında ciddi miktarlarda artış yaşanır” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.