Bölge Haber Girişi : 08 Eylül 2010 00:46

Sahte hocalara dikkat!..

Sahte hocalara dikkat!..
Büyükşehir Belediyesi Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, mezarlıklarda vatandaşı rahatsız eden sahte hocalara karşı tedbir aldı.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, mezarlıklarda vatandaşı rahatsız eden sahte hocalara karşı tedbir aldı. Ekip sayısını artıran Zabıta Müdürlüğü bayram süresince şikayetleri anında değerlendirerek vatandaşın istismar edilmesini önleyecek.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan Bayramı’nda mezarlıklardaki sahte hocalara karşı alarma geçti. Asri ve Abdurrahman Gazi Mezarlıkları’nda izinsiz ve tilaveti uygun olmayan şekilde Kur’an-ı Kerim okuyarak haksız kazanç elde etmek isteyenlerin vatandaşı rahatsız etmesi engellenecek.

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte sahte hocaların mezarlıkları mesken edinmeye başlaması üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, vatandaşların kandırılmaması için mezarlıklarda nöbet tutmaya başladı. Bugünden başlayarak bayramın son gününe kadar her iki mezarlığın girişinde ve iç kesimlerinde para karşılığı Kur’an-ı Kerim okuyan sahte hocalara karşı denetimde bulunulacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sahte hocalara karşı mezarlıklarda hoparlörden Kur’an-ı Kerim yayını yapıldığını belirtti. Küçükler, “Maalesef bayram ve arifesinde ortaya çıkan bazı sahte hocalar para karşılığı halkımızın dini duygularını sömürüyor. Kur’an-ı Kerim’i doğru okuyamayarak, yanlış tilavetle halkımızdan para topluyorlar. Bayram süresince mezarlıklarda sıkı tedbir alarak bu kişilerin vatandaşı rahatsız etmesini önleyeceğiz. Ayrıca Kabahatler Kanunu’na göre ‘rahatsızlık vermek’ suçundan da 70 TL para cezasına çarptırılacaklar” dedi.

Bayram namazını sonrası merkezi camilerden Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü’ne bağlı otübüsler ile özel halk otübüslerinin vatandaşı ücretsiz olarak mezarlıklara taşıyacağını ifade eden Küçükler, “Mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Bayram süresince dilencilerin ve sahtekarların ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ekipler kontrollerini sıklaştırıcak. Mezarlıklar Müdürlüğü, Bayram süresince de cenaze işlemlerini aksatmadan devam ettirecek. Acil durumlarda mezarlıklar müdürlüğüne ulaşmak için vatandaşlar şikayetlerini Büyükşehir Belediye Santrali’nin 3165270, Eski Genel Müdürlüğü’nün 185, İtfaiye’nin 110 numaralı telefonlara yapabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.