Spor Haber Girişi : 06 Mayıs 2014 16:46

Şampiyon karateciler BESYO'da

Şampiyon karateciler BESYO'da
Üniversiteler Karate Türkiye Şampiyonası'nda da Atatürk Üniversitesi adına kürsüye çıkmayı başaran karateciler BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Üniversiteler Karate Türkiye Şampiyonası'nda da Atatürk Üniversitesi adına kürsüye çıkmayı başaran karateciler BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever'i ziyaret etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Malatya'da yapılan Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonası'nda Antrenör Bahadır Sayıncı yönetiminde tatamiye çıkan Atatürk Üniversitesi Karatecileri başarılı sonuçlara imza atmıştı. Antrenör Bahadır Sayıncı yönetimindeki karatecilerden Rahmetullah Enes Kaya 60 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, Ahmet Burak Akbulut 67 kiloda Türkiye ikinciliğini, 55 kiloda Ayşenur Gürbüz Türkiye üçüncülüğünü elde etmişti. Serdar Bingöl, Serhat Bingöl ve Rahmetullah Enes Kaya'dan oluşan Atatürk Üniversitesi Kata takımı Erzurum adına üçüncülük kupasını Erzurum'a getirirken, Serdar Bingöl, M.Sadık Akbulut, A. Burak Akbulut, Serhat Bingöl, Mustafa Çetin, Yasin Üstüner ve Rahmetullah Enes Kaya'nın oluşturduğu Kumite takımı da üçüncü olma başarısı göstermişti.Başarılı karateciler Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi ile Antrenör Bahadır Sayıncı yönetiminde dün Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı ile Yrd. Doç. Dr. Nurcan Demirel de hazır bulundu.

ŞİMDİ HEDEF ŞAMPİYONLUK


Son yıllarda Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi ile ekip arkadaşlarının ve Antrenör Bahadır Sayıncı'nın özverili çalışmaları sonucu karatede Atatürk Üniversitesi, büyük başarılara imza atmanın gururunu yaşıyor. Malatya'da üçüncülük kupasını bayanlarda ve erkeklerde Erzurum'a getiren ve ferdi birincilikte kazanan Atatürk Üniversitesi Karate Takımını kutlayan BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever, "İki yıldır üst üste üçüncülük kupasını ilimize getiren üniversite karate takımımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıl şampiyonluk kupası, o da olmazsa ikincilik kupasını karatecilerimiz Erzurum'a getirecek. Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi'nin nezdinden tüm sporcuları ve antrenörleri kutluyorum" dedi.

ENES KAYA DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK


Atatürk Üniversitesi Karate Takımı, şampiyon olan İstanbul Aydın Üniversitesi, ikinci olan Trakya Üniversitesi'nin ardından üçüncü olarak bronz kupayı, hem katada hem de kumitede Erzurum'a getirmeyi başarırken, Erzurum ekibi 4.olan Marmara Üniversitesi başta olmak üzere bir çok dev rakibini de geride bırakmayı başarmıştı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi adına şampiyon olan milli karateci R.Enes Kaya, dünya karate şampiyonasında ülkemizi ve Atatürk Ünversitesi'ni temsil edecek.

Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, kendilerine destek veren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Bölümü yöneticilerine teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.