Bölge Haber Girişi : 28 Nisan 2011 11:40

Sanatçıları kızdıran tabela kaldırıldı!...

Sanatçıları kızdıran tabela kaldırıldı!...
Erzurum'a doğalgaz dağıtımı yapan Palen'in mermer Çeşme üzerine yapıştırdığı tabela kaldırıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'a doğalgaz dağıtımı yapan Palen'in mermer Çeşme üzerine yapıştırdığı tabela kaldırıldı. Sanatçıların tepkisi üzerine tabelanın kaldırılmasını değerlendiren Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, sanata ve sanatçıya saygı gösterilmesini istedi. Doç. Dr. Bulat, uluslararası bir sempozyum sonucunda yaptırılan çeşmelerin yerel yönetim ve halk tarafından korunması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile 2010 yılının ekim ve kasım aylarında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Taş Yontma Sempozyumu'na katılan heykeltıraşlar, Selçuklu motiflerinden esinlenerek mermerden 8 Çeşme yaptı. Belediye, sanatçıların yaptığı çeşmeleri kent merkezinin önemli noktalarına koydu. Yenişehir Kavşağı'na konulan ve Selçuklu mukarnasını anlatan heykeltıraş Tansel Çeber'in yaptığı çeşmeye sarı renkli tabela üzerine 'DİKKAT bu sokakta dogalgaz hattı vardır. İzinsiz kazı yapılamaz. İzinsiz yapılsa dahi gazıya başlanmadan önce mutlaka 187 numaralı telefona bilgi verilmedir. Kazı çalışmaları sırasında pal-gaz görevlilerinin uyarılarına riayet edilmelidir' yazısını asan Palen Doğalgaz Dağıtım Şirketi, tepki topladı.

doğalgaz firması harekete geçip tabelayı astığı çeşmenin üzerinden kaldırarak sanatçılardan özür diledi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, "Umarız bu gibi olaylar bir daha yaşanmaz. Doğalgaz firması basında çıkan haberler üzerine çark etmiş ve levhayı kaldırmıştır. Böylesine anlamlı yapıtlara başta yerel yönetimler olmak üzere halk sahip çıkmalıdır" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.