Kültür-Sanat Haber Girişi : 11 Ocak 2014 01:30

Sebahattin Yılmaz unutulmadı

Sebahattin Yılmaz unutulmadı
Van depreminde hayatını kaybeden Gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın hayatı "Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" isimli belgeselde anlatıldı.
Erzurumajans-Van depreminde hayatını kaybeden Gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın hayatı "Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" isimli belgeselde anlatıldı.

Belgeselin galası Atatürk Üniversitesi Mavi Salon'da gerçekleştirildi. Yapımcılığını Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS 3. Sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Erzurum İHA muhabiri Mehmet Yılmaz ve danışmanlığını Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim elemanı Jale Hülya Alcan'ın yaptığı belgeselde deprem şehidi DHA muhabirinin hayatı anlatıldı.

Gala'nın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, "Yapılan her haber insan ve kul hakkına giriyor. Haberciler ürettikleri haberden dünyada ve ahirette mesuldur bunu meslekteki yeni arkadaşlar unutmamalı" dedi.

DHA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eşmen ise "Van depreminde şehit olan muhabirimiz Sebahattin Yılmaz'ı anıyoruz. Sebahattin tüm haberleri yansız olarak yapardı. Birçok gazeteye manşet haberler yaptı ve kısa zaman içerisinde çok iyi şeyler yaptı. Sebahattinsiz yüreğimiz yaralı nur için de yatsın" şeklinde konuştu.

''SABAHATTİN YILMAZ'N İSMİ YAŞATILSIN''

Erzurum Ajans'
ın Genel Yayın Yönetmeni ve Palandöken Gazetesi Haber Müdürü Cem Bakırcı da Sebahattin Yılmaz ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirtti. Bakırcı, A.Ü Rektörü Prof. Dr. Koçak'a, Yılmaz'ın isminin yaşatılması için iletişim fakültesindeki bir dersliğe isminin verilmesi teklifinde bulundu.

İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Jale Hülya Alcan da basın sektörüne kaliteli eleman yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Alcan, danışmanlığını yaptığı belgeselde basın mensuplarının zor ve çileli yaşamını yansıtmanın yanı sıra deprem gerçeğine de dikkat çekmek olduğunu anlattı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz da gazetecilik mesleğinin heyecanla yürütülen bir meslek olduğunu ifade etti. Yavuz, belgeselde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Fakülte olarak belgeselden gururlandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından belgesel katılımcılara izletildi. Büyük beğeni toplayan belgeselin galasına Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz, yakınları ile çok sayıda davetli katıldı. Galada duygulu anlar yaşanırken bazı gazeteciler gözyaşlarını tutamadı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yıldırım akca 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Orhan Bozkurt, Sevgili Cem Bakırcı beyefendi, öncelikle o buruk salondaki çok anlamlı konuşmanızı yürekten kutluyorum. Deprem`de kaybettik o deprem günü verilen büyük boy manşetleri önceki gün yağılan anma töreninde hiç bir gazete de göremedim. Şöyleki istanbul`da çalışmış olsaydı Sebahattin Yılmaz, belki bu gün birinci sayfalarda olurdu. ÜZÜLDÜM, yazık....

  • yılmaz akıncı 01 Ocak 1970 02:00

    Sebahattin Yılmaz, benim arkadaşım saygı ile anıyorum. Allah ailesine sabır versin, Cem Bakırcı, kardeşimiz ağzına sağlık. Van`da caddeye ismi verilen Sebahattin Yılmaz`ın doğup, büyüdüğü memleketinde isminin yaşatılması adına yürekten katılıyorum. Sevgili Bakırcı, emeği geçenleri kutluyorum.

  • durun akça 01 Ocak 1970 02:00

    sebahattin yılmaz`ı anıyorum...cem bakırcı, dünkü konuşman beni de duygulandırdı. Yüreğinle o kürsüden çığlığa ses oldun. İyi ki varsın, mavi-salon artı: cem bakırcı

  • Banu Okçu 01 Ocak 1970 02:00

    Cem Bakırcı, abimizi kutluyorum. Dün o salonda önemli mesajlar verdi. Yüreği deprem şehidimiz Sebahattin Yılmaz için çarptı, salonda duygulandırdı, konuşurken çok doğaldı,,uçak kazası günü işten atılması ve alınması da çok acı tabiiki..Cem Bbakırcı ismi önemliymiş. BAKIRCI`dan bir mesleki tecrübelerini dinlemek isteriz.