Siyaset Düzenleme Tarihi : 03 Mart 2024 14:24 Haber Girişi : 29 Şubat 2024 13:19

Sekmen: Bilsek ki, iş becerecek bunu aday yapardık

Sekmen: Bilsek ki, iş becerecek bunu aday yapardık
Mehmet Sekmen'in 2014 yılı seçimlerinde Narman'da bağımsız aday olan Adem Kınalı için, "Masada oturup vergileri toplamak dışında bir şey yapamaz? Bilsek ki, becerecek aday yapardık. Bu işler öyle çocuk oyuncağına benzemez" dediği ortaya çıktı.
Sekmen: Bilsek ki, iş becerecek bunu aday yapardık

HALKA HİTAP EDERKEN BAKIN NELER SÖYLEDİ

 

AK Parti Narman Belediye Başkan Adayı Adem Kınalı, 2014 yılı seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Parti, o tarihte Yücel Ahmet İşleyen’i aday gösterdi. Bunun üzerine Adem Kınalı, bağımsız aday olarak seçim yarışına girdi.

 

Kınalı’nın bağımsız aday olmasından rahatsız olan dönemin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, Narman’da düzenlenen miting sırasında Adem Kınalı’ya sert sözlerle yüklendi.

 

 

“BİLSEK Kİ, İŞ BECERECEĞİNİ BUNU ADAY YAPADIK”

 

Sekmen halka hitabında şunları söylemişti.

“Ben geçen dönem milletvekili olmadım, ayrıldın mı yoo durdum. Bu dönemde buraya geldik aday olduk. Şimdi diğer bir aday bağımsız aday. Ben bankadan tanıyorum kendisini. Ne yapar biliyor musunuz? İyi arkadaştır ancak ne yapar biliyor musunuz vergi salar. Yapacağı başka da bir şey yok. O da ödenecek vergileri toplar yapacağı tek şey bu. Adem kardeşimizin yapacağı iş sadece masada oturup vergileri toplamak başka da bir şey yapamaz. Biz gözden geçirdik, teraziye koyduk tarttık zaten bilsek ki, iş becereceğini bunu aday yapardık.”

 

“HATTA O PARA DA TOPLAYAMAZ”

 

“Ben dedim ki, ‘otur yerinde seni Erzurum'a Hesap İşleri Müdürü yapayım. Yanımda hesap işleri, paraları topla’ Şimdi gelmiş aday olmuş. Arkadaş bak belediyecilik falan öyle maliye, mal müdürlüğüne benzemez hatta o para da toplayamaz. Devletin gönderdiği parayı ancak harcayabilir gücü ona yeter. O, 10 senedir o işle uğraşıyor başka iş beceremez. İlan ediyorum buradan o bakımdan gelip benim burada 10 yıl belediye başkanlığı yapmış kardeşime laf atması beni rahatsız eder. Bu işler öyle çocuk oyuncağına benzemez.”

 

 

KINALI’NIN PAYLAŞIMLARI YENİDEN GÜNDEME GELDİ

 

Bağımsız aday Kınalı’nın hem parti yönetimi hem de Mehmet Sekmen’in politikasından sonra sosyal medya hesaplarından, “AKP adayı seçilmediğim için çok mutluyum. Hiç değilse ismim hırsızlıkla, yolsuzlukla anılmayacaktır. Bağımsız adaylığını şerefimle icra ettim. Hırsızlıkla, yolsuzlukla, rüşvetle değil!” paylaşımında bulunduğu ve bir süre sonra bu paylaşımların silindiği bazı internet sitelerinde yer almıştı.

 

 

Kınalı’nın ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mesut Barzani’yle olan fotoğrafıyla birlikte, “İşte AKP ihaneti. Bu ülke çok ihanetler gördü ama böylesini hiç görmedi” ve “AKP’nin milli gelir yalanı” gibi paylaşımlarda bulunduğu ve bunların da silindiği görüldü.

 

KINALI ŞİMDİ ADAY VE RAKİBİ DE YÜCEL AHMET İŞLEYEN

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, “Beceremez, para bile toplayamaz” dediği Adem Kınalı 10 yıl sonra AK Parti’nin belediye başkan adayı olurken, rakibi ise seçim yarışına bağımsız olarak giren eski Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen oldu. Bu arada Mehmet Sekmen ile Adem Kınalı, geçen hafta Narman’da Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışında bir araya geldi. 10 yıl önce aralarında soğuk rüzgarlar esen Sekmen ile Kınalı’nın birbirlerini alkışmaları dikkat çekti. Onur SAĞSÖZ / TIKLA İZLE 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 06 Mart 2024 08:58

    Adam diyor sekmenden Allah razı olsun benim çocuğumu işe aldı peki Allah razı olurmu sen milyonlarca gencin hakkını yedin. Sen nasıl Müslüman sin bizim gençler kpss sınavından yüksek puan aldı bunların hakkını yedin. Zalim bari Allahı bu haramiliginize katmayin. Kim kimin hakkini yiyiyorsa zehir zıkkım olsun. Sebep olanda destek vereninde Allah katında sorumludur.

  • Vatandaş 05 Mart 2024 20:34

    Bakın Erzurumlu hemşehrilerim seçimden sonra bizi iyi günler beklemiyor. Akıllı olun bunlara artık ders verme zamanıdır. Çok kandırdılar canimiz yanmaya devam ediyor.iyi düşünün ona göre oyunuzu verin

  • Dadaşbey 05 Mart 2024 00:01

    Akp dışında her adaya oy verilir artık uyanın millet

  • Erzurum'un hali 04 Mart 2024 13:45

    Erzurum' un şu an Dünya üzerindeki en farkir şehirler arasında olduğuna adım gibi eminim.

  • Dadaş 04 Mart 2024 04:36

    Tebrikler Adem Bey 10 yılda işi kapmışsınız. Parti içinde yükselişinizi kimse engelleyemez. Bu parti kendisine en ağır eleştiriler yapanları en üst noktalara getirdi. Bakınız süleyman soylu, numan kurtulmuş ve daha adı aklıma gelmeyen onlarcası..

  • devre 25 03 Mart 2024 18:06

    deyerli ezurumlu kardeşlerim eleştiri yaparken erzurum sınırlarını bir bütün olarak düşünelim ben narmanlıyım ama şenkayalıyıda oltuluyuda hınıslıyıda seviyorum hissi tarflı eleştiriler objektiften uzak ve hiç kimseye birşey kazandırmaz iyi bir bürokratın narmandan aday gösterildiğine inanıyorum. keşke eleştiren kişiler Adem KINALI beyi tanıma fırsatı bulabilselerdi görüşleri daha yerinde olurdu bencede narman için en oğru aday..

  • Vatandaş 02 Mart 2024 21:19

    Uyan ey erzurumlu ne zaman uyanacaksın. Bu şehir ne zaman kalkinacak, ne zaman huzur mutlu olacak, ne zaman adalet gelecek , ne zaman kul hakkı yemekten vazgeçeceksiniz, ne zaman çıkarlarınız bırakıp şehire sahip çıkacaksınız. Artık kendi çıkarınız değil şehrin çıkarlarını düşünün. Bu Şahıs Bu şehre hiç bir katkısı olmadı.. bizim cocuklarimiz kpss den atanamazken Bu adam torpille işe aldı. Torpille müdür yaptı. Torpille mevki makam verdi. Erzurumlu olmayan bir sürü insan belediyede üst kademede görev yapıyor.siz halen daha vatan din edebiyatı yapan bu şahıslara inaniyorsunuz. Bizim çocuklarımız kahve köşelerinde otururken bunlar karsli vanli ağrılı Batman'ın li. Trabzonlu. Daha sayamadığım şehirden insanları torpille işe alıp çalıştırıyor. İsterseniz arastirin bakın kamudaki yakınlarınıza sorun bu. Soylentiler doğrumu diye .Bu devletin adaleti susmuş bari siz susmayin

  • Erdal ÖZKORUCUKLU 02 Mart 2024 16:59

    Bir İnsanda kilşilik ve Şahsiyet çok Önemlidir, Hırsız dediği ve Hakaret ettiği Partiye tekrar dönüp, Belediye Başkanı adayı olması düşündürücü.

  • Dadaş Suat 01 Mart 2024 07:42

    10 yıl önce ak parti ye hırsız dedin şimdi sen demi hırsız olmaya girdin demezlermi adama siyaset böyle birşey yalan dolan sahtekarlık

  • Nihat ozdemir 01 Mart 2024 07:36

    İşte böyle dansöz olamadığı için siyaset doğru adam yeri değildir.