Siyaset Düzenleme Tarihi : 29 Şubat 2024 14:00 Haber Girişi : 27 Şubat 2024 11:06

Sekmen'den rakiplerine: Beldede bile belediye başkanlığı yapamazlar!

Sekmen'den rakiplerine: Beldede bile belediye başkanlığı yapamazlar!
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, muhalefet partilerinin Büyükşehir Belediye Başkan adayları için "Belde de bile belediye başkanlığı yapamazlar" dedi. İşte kendisinden övgüyle bahseden Sekmen'in rakiplerini küçümseyen açıklamaları
Sekmen'den rakiplerine: Beldede bile belediye başkanlığı yapamazlar!

RAKİPLERİNİ KÜÇÜMSEDİ: BİR ŞEYLER SÖYLEYİP ORTADA GEZİYORLAR...

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı bir programda, “Şu muhalefetimizin adayları içerisinde gerçek bir belediyeci var mı?” diye sordu.

 

İsim vermeden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Atlıhan Atila’yı mesleğiyle işaret eden Başkan Sekmen, “Şimdi bir insan mimar olabilir ama uygulama yapmadıysa, bir uygulamanın içerisine girmediyse, mimar olur binadan anlar, yoldan anlamaz. Mimar olur yoldan anlar inşaattan anlamaz” dedi.

 

Konuşmasına geçmiş dönem belediye başkanlığında yaptıklarından bahsederek devam eden Başkan Sekmen, “Bakın ben Samandıra denilen belde de şimdi ilçe oldu, kurucu belediye başkanlığı yaptım. Bir makinesi yokken, bir araç gereci yokken, oturacak binası yokken, suyu yokken, kanalizasyonu yokken, bir beldeyken devraldım. Alt yapısı, suyu, bakın su hizmetini, suyu yoktu şehrin. Su şebekesini, gölet yaptım. Arıtma tesisi yaptım. Şebeke döşedim, depolar yaptım. Kanalizasyon bunu da yaptım. Dereler üzerine köprüler ve dere ıslahları yaptım. 22 ay içerisinde yaptım. İşgal araziler vardı, tapuları yoktu gerek hazine gerekse vatandaşların arsaları üzerine. Bunların işgallerini çözdüm, tapularını dağıttım ve 92 yılında başladım.”

 

 

“5 BİN NÜFUSLU BİR BELDE DE BİLE YAPAMAZLAR”

 

“Şimdi bugün birçok arkadaşımız bırakın bir ilde, bir büyükşehirde belediye başkanlığı yapmayı, bir belde de bile belediye başkanlığını yaptırmazlar. Buradan duyuruyorum Erzurumlu vatandaşlarımıza bir belde de bile 5 bin nüfuslu bir belde de bile belediye başkanlığı yapacak bir arkadaşımız yok. İlk kez belediye mevzuatı nedir, belediye bütçesi nedir, belediye bütçesi nasıl hazırlanır, belediye imar planları nedir, bir bölü 100 binlik, bir bölü 25 binlik, bir bölü 5 binlik, bir bölü binlik plan nedir, nasıl hazırlanır, nasıl uygulamaya konur, bu bütçenin tedariki nereden olur, bu kentsel dönüşüm nasıl olur? Bunları başaracak Türkiye’de bile yeterli belediye başkan adayımız yok” diye konuştu.

 

 

“TÜRKİYE’DE NADİR İNSANLARDAN BİRİ BENİM”

 

Kendisinden övgüyle söz etmeye devam eden Sekmen şunları söyledi. 

 

“Partiler rastgele ‘ya seçime girelim, kimi aday gösterelim’ bunu şey için söylemiyorum. Ben eczacılık yapabilir miyim? Almadım, diplomam yok. Hatta diploman olsa bile bir kalfa olarak eczanede çalışman lazım. Şimdi arkadaşlarımız gelişi güzel rastgele şeye soyunmuşlar Büyükşehir Belediye Başkanlığına. Belde de bile belediye başkanlığı yapamazlar. Halk onlara izin vermez. Onun için biz bu işi, Türkiye’de nadir insanlardan birisi benim. Bunu şey olarak söylerken, utanıyorum yani böyle bir şey söylenir mi? Biz bunun okulunu okuyarak geldik.”

 

 

“KARTAL’DA BENDEN SONRA PARTİMİZ ALAMADI”

 

“Ben gençlik başkanlığı yaptım. Hayal ettim belediye başkanı olayım… Bunun için bir belde belediye başkanlığını üstlendim. 22 ayda başardım. Kartal’da bugün biliyorsunuz benden sonra bizim partimiz alamadı. Hep şunu söyledim. Samandıra yanı başımızda telefonu şuradan başlıyor şurada bitiriyor. Beni soracaksınız, benden memnun değilse oradaki insanlar bana oy vermeyin aleyhime çalışın ama insanlar benden memnunsa oyunuza talibim, hem oyunuzu istiyorum hem de çevrenizin oylarını istiyorum. Kartal’da 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, 10 yıl parlamentoda bulundum. Burada Plan Bütçe’de yeniden bir bütçe okulu okur gibi, üniversite bitirir gibi Türkiye’yi tanıdım. Arkasından yerel yönetimlerde bulundum parti bünyesinde ama Meclis’te İmar İskân Komisyonu, Turizm ve Ulaşım Komisyonu Bayındırlık Komisyonu ve birçok komisyonda da görev aldım.”

 

 

“ULU ORTA BİR ŞEYLER SÖYLEYİP GEZİYORLAR”

 

“Böyle bir tecrübeyle geliyorum, bu işe girerken bile bugün bile ‘ya nasıl bu yükü taşıyacağız’ diye içim içimi yerken birçok arkadaş hiç bu meslekle ilgisi yok, ulu orta bir şeyler söyleyip geziyorlar. Onun için yazık. Ben buradan tüm Erzurumlu hemşerilerime sesleniyorum; ekmeği ekmekçiye verelim. Üstelik bir ekmek daha verelim ki, bu işi biliyor, güzel ekmek yaparak yedirsin. Bu işi bilmeyen sadece tesadüfen ‘bizim partinin de adayı olsun’ sağda solda dolaşarak bu işler böyle olmaz. O kardeşlerime de buradan şunu hatırlatıyorum; lütfen ben olsam geri çekilirim. Geri çekilirim ve bu işi ehline bırakırım. Bu iş efendim birilerine, ‘al yap tecrübe, deneyim kazan’ denilecek yer değil.”

 

 

“BEN OLMASAM ERZURUM TIKANIP KALIRDI”

 

“Bugün Erzurum’da benim gibi deneyimli, tecrübeli biri olmasa tıkanıp kalırdı. Hamdolsun sade bunlarla değil. Ben bir köydeki okulla da ilgilendim, ben bir köydeki camiyle de ilgilendim. Ben şehir merkezindeki Ulu Cami’nin halılarıyla da ilgilendim. Ulu Cami’nin rutubetinin kurutulmasıyla da ilgilendim. Sadece Ulu Cami mi? Solakzade’yle de ilgilendim. Lalapaşa’yla da ilgilendim. Elimin değmediği ne cami vardır ne okul vardır.”

 

“VEKİL ADAYI OLABİLİRLER”

 

“Onun için halkım tarafından bunun bilinmesini istiyorum. Onun için buradan kıymetli aday kardeşlerime diyorum ki, bu iş bilme işi. Sakın ha bir oya bile sebep olmayın. Aday olabilirsiniz vekil adayı olabilirler ama belediye başkanlığı öyle ne vekilliğe benzer ne başka bir şeye benzer. Onun için bu iş bilme, becerme, başarma işi.”

 

Başkan Sekmen’in bu açıklamaları sonrasında muhalefet partilerin başkan adaylarının ne diyeceği merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KIRMIZI KAR.... 21 Mart 2024 12:40

    bu adam belediye başkanı konuştuklarına bakarsan haşa peygamber ama uygulamada lisanslı soygunculardan değil mi...bay başkan kimseyi hakir görme..belediyenin borç batağında olduğunu herkes biliyor...DADAŞ KARDEŞLERİMİZ SANDIĞA GİDERKEN 1000 DEFA DAHA DÜŞÜNÜN DERİM..YAZIK OLMUŞ DADAŞLARA...

  • Fatih demir 04 Mart 2024 22:30

    Erzurum cananını buldu gerisi teneke sesi.

  • Akın 02 Mart 2024 17:58

    Hemserilerim sekmen gibi birini nasıl seçtiniz kalkın ayağı ve uyanın batıdaki secim kampanyalarına bakın birde bu cahiliye döneminden kalma belediye başkanıniza bakın. Allah rızası için uyanın artik doğu cennet olması gerekirken din iman üzerinden sadece sömürüldü

  • MURAT 02 Mart 2024 09:32

    ALLAH seni bildiği gibi yapsın, o koltuk bir daha sana nasip olmasın İNŞALLAHHHHH

  • Ahmet 29 Şubat 2024 22:59

    Sen hasbelkader kader geldin git artik inşallah 1 Nisan sabahı uçağına bindirip yollayacağız istanbula

  • Cemil duman 29 Şubat 2024 21:07

    Canan hanıma şimdiden hayırlı olsun.

  • rh_turk 29 Şubat 2024 16:04

    evet iyi becerdin

  • tugba yurt 29 Şubat 2024 14:53

    ıbrahim erkalın guzel bir sarkısı var .güle güle bebegim güle ğüle bebegim en damını goreyim.canan abla hosgeldin

  • Ali er 28 Şubat 2024 09:31

    Magrurlanöa padişahım mağrurlanma bu kadar büyüklenme gün doğmadan ne doğar firavunlaşma sivrisinek seni yok eder tıpkı giravun gibi bu ne biçim bir kibir. Senden büyüktür Erzurum. Ne yaparsan yap kaybedeceksin.

  • Ömer 27 Şubat 2024 21:51

    Boynuzsuz Koç'un boynuzlu olandan hakkını alacağı gün bende hakkımı isteyeceğim dünya sizin olsun insanlara zulm ediyorsunuz umarım yorumları takip ediyorsunuzdur.

  • Veli 27 Şubat 2024 20:31

    Biz senden razı değiliz Ahirette sizinle hesaplaşacağız. Bu şehirde Erzurumlulari bir sekilde inandirabilirsin. Fani dunyada yarın geç olmadan helallik al . Hakkını yediklerin yarın ahirette senin yakana yapışacak bunu unutma. Bu şehre hiç bir şey yapmadin. şu an erzurum nüfusu 750 binin altında yasa gereği büyük şehir stasünden düşmüştür.

  • Ali er 27 Şubat 2024 19:47

    Çatlasanda patlasanda oyumuzu bu sefer Canan hanıma vereceğiz. Düş yakamızdan artık

  • Ali er 27 Şubat 2024 19:40

    Müslüman kibirli olmaz bu ne kibir o kadar başarılı isen erzurumda ne işin var git İstanbul?a burada seni istemiyoruz Erzurum?un altını üstüne getirdin. Tarihi yoncalığı benzinlik yaptın. Seni Allaha havale ediyorum. Allah sana nasip etmesin belediyeyi. Bu kadar şehitlerin yüzü suyu hürmetine ya rabbi bu adama nasip etme.

  • Vatandaş 27 Şubat 2024 19:19

    Oylar Canan hanima

  • Ali 27 Şubat 2024 19:15

    Bulunmaz hint kumaşı sanıyor kendisini.

  • Elif 27 Şubat 2024 16:37

    Devlette devamlılık esastır. Senden öncede Erzurum vardı. Senden sonrada olacaktır.

  • Mehmet 27 Şubat 2024 16:35

    Hasbel kader gelmiştin

  • Murat 27 Şubat 2024 16:17

    Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Ne padişahlar krallar geçti gitti. Bu şehir çarpık istanbul'a döndü sayende. Lüks caddeler, evler birbirine girmiş durumda. Yenişehir gibi bir düzen bile veremediniz. At arabalarıyla yoklukla yapılan o evlere bir bakın hiçbiri birbirinin güneşini kesiyor mu? Şimdi önceliğimiz depreme dayanıklı, az katlı geniş caddeleri olan yaşanabilir evler. Şimdi yapılan lüks ucubeler gökdelen mezarlık gibi. Perde açamazsınız, manzara karşı binanın duvarı. Bu kadar insan kendini ulaşılmaz görmemeli. Tevazu iyidir.

  • Ali Veli 27 Şubat 2024 13:57

    Lalapasanin tarihi eser nitelikte olan el yapımı halıları restorasyon adıyla götürüldü yerine halifileks geldi . Nereye gitti o halilar? Kaledeki toplar götürülürken halk engel oldu .. Kişi kendinden bilir işi derler . Devlet her zaman 18 yaşındadır . Nice başkanlar gördü bu memleket sende gidersin yerine de kimler kimler gelir . Kimseyi bulamazsa bu memleket bir deli bulur oturtur o koltuğa

  • Dadas 27 Şubat 2024 13:43

    Şimdi ilerledi mi ki tıkansın tarihi eser etrafını açmak sosyal tesis yapmak güzelleştirme açısından iyi ama şehir ekonomisinin canlanmasına hiçbir faydası olmadı mevcut belediyelerin

  • Kamuran Men 27 Şubat 2024 13:05

    İspire şarkıcı organizatörünü, yakutiyeye doktoru, palandökene avukatı, bilmem hangi ilçeye esnafı, diğerine emekliyi aday gösteren kendi partisi değil mi ? Samandırada aday yapıldığında bir firmada çalışan kendisi değilmiymiş? erdoğan belediye başkanı olduğunda ne iş yapıyordu belediyeci miydi ? Yani işin özeti denenmeden bilinemez... Onun için de deneyeceğiz. Çalmasın çırpmasın düzgün olsun vatandaş başka ne ister hepsi bu. Unutmamak lazım ki devlet işi yerde kalmaz mehmetten önce ahmet vardı mahmut vardı ersan hoca vardı vs hepsi de birşeyler yaptılar bu şehre.Erzurum sadece bunun döneminde aşırı göç verdi. hani yaptım dediği istihdamlar? beş on bin kişi de gitti mi büyükşehir statümüz de gidecek. Gidecekler içinde en başta istanbuldan rizeden trabzondan getirip makam verdikleri ve kendisi olacak sanırım. Hakkımızda hayırlısı inşallah sekmen başkanın arkasından da hayırla yad edilir önemli olan bu

  • Tahir Çağşar 27 Şubat 2024 12:35

    Acaba Kartalda partisi niye birdaha kazanamamış? Bunda kendisinin bir katkısı varmı? Millet illallah edip bir daha partiye oy vermemiş olabilirmiş?