Erzurum Haber Girişi : 29 Haziran 2016 15:42

Semavere el konulunca çaycı ölüm orucuna başladı

Semavere el konulunca çaycı ölüm orucuna başladı
Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi'nde 19 yıldır semaverde demlediği çayı satarak geçimini sağlayan Ercan Tekmanlı, ekmek teknesine zabıtalar tarafından el konulması üzerine ölüm orucuna başladı.
Erzurumajans-Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi'nde 19 yıldır semaverde demlediği çayı satarak geçimini sağlayan Ercan Tekmanlı, ekmek teknesine zabıtalar tarafından el konulması üzerine ölüm orucuna başladı.

Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki 1'inci Vakıf İşhanı'nın bodrum katında çay ocağı işleten, evli ve 2 çocuk babası Ercan Tekmanlı, iş yerinin önündeki ara sokağa masa ve sandalye koyarak yaptığı semaverde çay satmaya başladı. Demlediği çay nedeniyle kısa sürede ünlenen Tekmanlı, birçok belgesele konu oldu ve turizm şirketlerinden ödül aldı. İşleri büyütüp ilçe belediyesinin de izni ile 80 bin liraya ısı yalıtımlı çadır yaptıran Ercan Tekmanlı, işgal ettiği yer için de ilçe belediyesine kira ödemeye başladı. Ancak geçen Ocak ayında Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım ekibi zabıta ve polisler eşliğinde iş yerini yıktı.

Ramazan ayında çadır açamayan ve bakırdan yaptırdığı iki büyük semaveri alamayan Ercan Tekmanlı, 8 yıldır yanında çalışan Halit Tekgöz ile ölüm orucu başlattı. "Ya öleceğiz, ya da belediye Erzurum'un bir çok köşesinde olduğu gibi bize de semaverde çay satmamıza izin verecekler" diyen Tekmanlı şunları söyledi:

"Günde 800'e yakın çay satıyordum. İşyerimde 12 kişi çalışıyordu. Yakutiye Belediyesi'nin izni ile kurduğum çadırı 3 yıl çalıştırdım. Hiçbir problem yokken Yakutiye ilçe sınırları içinde bulunan işyerimi Büyükşehir Belediyesi yıktı. Çadırı borç para ile yaptırdım. Şimdi icralar gelmeye başladı. Ne yapacağımı bilemiyorum. İşlerim çok iyiydi, kazandığım para ile 4-5 öğrenciye burs veriyordum ve mahallemdeki yoksullara yardım ediyordum. Bana karşı yapılan haksızlıklara karşı çaresiz kalınca 8 yıldır yanımda çalışan Halit Tekgöz ile ölüm orucuna başladım. Buradan ya ölüm çıkacak ya da elimden alınanlar verilecek."

Patronunu başlattığı ölüm orucunda yalnız bırakmayan evli ve 4 çocuk babası 46 yaşındaki Halit Tekgöz ise "O bir patron değil bize her zaman babalık yaptı. Altın gibi kalbi var. Kazancının yarısını dar gelirli aileler veya öğrencilere harcardı. İşyeri yıkılıp, semaverleri elinden alınınca hepimiz mağdur olduk" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu ise Tekmanlı'ya ait işyerinin yasalara aykırı olduğu için müdahale edildiği, çayın yanı sıra dondurma ve semaver sattığını, görevli zabıta memurlarına ise bıçak çektiği bildirdi.

Turgay İpek/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • garip dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Zabıta haklı 20 milyon nüfuslu işsizlik olmayan halkın geçimi en üst seviyede olan erzurum da kahveci arkadaşın bu denli bir sektoru ve bu şekilde kullanması yanlış kınıyorum Adam namusuyla para kazanıyor ekmeğini cikarmaya gayret ediyor suç Adalet in olmadığı toplumda nehayir beklenir