Erzurum Haber Girişi : 12 Ocak 2012 16:23

Sertifikasız inşaat ustası çalıştırılmıyacak

Sertifikasız inşaat ustası çalıştırılmıyacak
Alçı Sıva ve Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Kenan Gerez İmar Kanunu Yönetmeliğine göre 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren şantiyelerde yeterlilik belgesi olmayan inşaat ustalarının çalışması ve çalıştırılmasına yasak getirildiğini söyledi.
Erzurum Ajans-Alçı Sıva ve Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Kenan Gerez İmar Kanunu Yönetmeliğine göre 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren şantiyelerde yeterlilik belgesi olmayan inşaat ustalarının çalışması ve çalıştırılmasına yasak getirildiğini söyledi.
İmar kanunu yönetmeliğine göre, 01 Ocak 2012 tarihi itibariyle şantiyelerde yeterlilik belgesi olmayan inşaat ustalarının çalıştırılması yasaklandı. Sertifikasız usta çalıştıran ustalara para cezası kesilecek. İnşaat ustalarına sertifika zorunluluğu getirilmesinin ardından, inşaat işçileri için eğitim kursları düzenlenecek.

Alçı Sıva ve Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Kenan Gerez yaptığı açıklamada, “Ocak 2012 tarihinden bütün inşaat ustalarımızın, zaman kaybetmeden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat etmek suretiyle geçici ustalık belgelerini almaları gerekmektedir.” dedi.
G
eçici ustalık belgelerinin çıkarmayan inşaat ustalarının yeni inşaat sezonunda iş yapmaları kanunen mümkün olmadığını söyleyen Gerez, kanun gereği bundan böyle elinde mesleki diploması olmayanların inşaatlarda çalışması ve çalıştırılmasının yasak olduğunun dile getirdi. Gerez “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün vereceği geçici ustalık belgeleri 2015 yılına kadar geçerli olacak. Bu ustalarımızdan 2017 yılına kadar ustalık belgelerinin aslını almaları istenecek.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.