Kültür-Sanat Haber Girişi : 15 Ağustos 2013 18:27

Seyyah Ulu Çınar'ın izinde projesi başladı

Seyyah Ulu Çınar'ın izinde projesi başladı
"Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde" projesi başladı. Projeye 11 ilden Bin 200 kız ve erkek öğrenci katılıyor.
Erzurumajans-"Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde" projesi başladı. Projeye 11 ilden Bin 200 kız ve erkek öğrenci katılıyor. Erzurum'a ilk önce kız öğrenciler geldi. Öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Müdürlüğü'nde "Hoş geldiniz" pankartları asıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Projesi olan "Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde" projesi kapsamında Erzurum'a gelen öğrenciler, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Yurdu'na yerleştirildi. Gaziantep, Şanlıurfa, Siirt, Giresun, Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya Adıyaman, Mardin ve Vandan gelen 400 dolayında bayan öğrenci hafta sonuna kadar Erzurum'da kalacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesi kapsamında Erzurum'a gelen Öğrencilerin şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gördükten sonra ilden güzel anılarla döneceğine inandığını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Konya'dan sonra en fazla tarihi esere sahip Erzurum'u gençlerin tanıma ve gezme şansı bulanacaklarını söyledi. Çintimar, "İlimizde yaşadıklarınızı gittiğinizde ailenize ve arkadaşlarına anlatın. Burası Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmış bir olimpiyat kenti. Bu şehri iyi tanıyın ve tarihimizi çok iyi inceleyin" dedi. Öğrenciler, dört günlük Erzurum gezisinde Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Lalapaşa Camii, Aziziye Tabyaları başta olmak üzere şehirde bulunan diğer tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra spor tesislerini ve Üniversiade tesislerini gezme fırsatı bulacak. Seyyahların Erzurum'a gelişinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gençlik Merkezleri Müdürü Köksal Kaçmaz, Eğitimci Yaşar Ünal ve Yurt Kur Müdür Vekili Fatma Utgulu ve Gençlik Merkezi Liderleri öğrencileri karşıladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.