Bölge Haber Girişi : 21 Şubat 2010 01:47

Sigarayı bırak akıllı tahta al!..

Sigarayı bırak akıllı tahta al!..
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde "Sigaranı Söndür, Eğitime Döndür" projesi kapsamında okullara akıllı tahta alındı.

Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde “Sigaranı Söndür, Eğitime Döndür” projesi kapsamında okullara akıllı tahta alındı.

Pazaryolu Kaymakamlığı ve Milli eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı proje ile oluşturulan havuz sistemiyle ilçedeki tüm okullara akıllı tahta alınması planlanıyor.

Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Keskin’in önderliğinde gerçekleştirilen projede İlçede bulunan ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere, eğitimde teknolojiyi daha yakından tanımaları, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik ve eğitime teşvik amaçlı olarak katkıda bulunmak maksadıyla, idari kurum temsilcileri, esnaf ve vatandaşlardan oluşan gönüllü katılımcıların desteği alınarak bir havuz oluşturuldu.

Gönüllü katılımcıların verdiği desteklerle toplanan para bir havuzda toplanarak ilçedeki ilköğretim okullarına akıllı tahta alındı.

İlçede bulunan kurumların da destek verdiği projenin genişletilerek eğitime katkının artırılması amaçlanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Pazaryolu kurumlarının, esnafının ve halkının Eğitime verdiği önemin bu proje ile daha da belirgin hale geldiğini belirttiler.

Proje kapsamında alınan akıllı tahtaların tanıtımı Pazaryolu 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Keskin, kurumlar, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla Fen Teknoloji sınıfında yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, “Projedeki amacın ilçemizin eğitime verdiği önemi vurgulamaktı. İlçe halkımız, veliler,esnaf ve kurumlar bu konuda gereken duyarlılığı sergilemişlerdir” Dedi. Soğukpınar, akıllı tahtanın ilçenin tüm okullarında yaygınlaştırılacağını da söyledi.

Proje kapsamında eğitime büyük desteği olanlara kaymakam Mehmet Soğukpınar tarafından plaket verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.