Erzurum Haber Girişi : 29 Nisan 2016 16:08

Şimşek Akpınar, SMMMO'ya aday

Şimşek Akpınar, SMMMO'ya aday
Şimşek Akpınar, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının (SMMMO) olağan genel kurulunda aday olacağını açıkladı.
Erzurumajans-Şimşek Akpınar, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının (SMMMO) olağan genel kurulunda aday olacağını açıkladı.

SMMMO'nun 28-29 Mayıs günleri yapılacak genul kurulda 'Beyaz grup' adına yönetime ve oda kurullarına talip olduğuna işaret eden S. Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Şimşek Akpınar, başkanlıktan ayrıldığı 1998 yılından bu yana odanın yönetiminde bulunanların, daha çok yandaşlarını mutlu etmenin ötesine gidemediklerini savundu. Odaya kayıtlı 300 kadar meslektaşını en iyi şekilde temsil etmeyi hedef aldığını vurgulayan Akpınar, bu süreçte mesleki ve stratejik çalışmaların yapılmadığını, üyelerin üretebileceği katma değeri yüksek projelere yönlendirmek yerine birbirine düşürüldüğünü ve haksız rekabet ortamı yaratıldığını belirtti. Bu çağda bilgi, beceri paylaşımdan uzak, tek taraflı düşünce ve  şekilcilikle meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının yönetilemeyeceğine dikkati çeken Şimşek Akpınar, şunları söyledi:

"Meslek mensupları, ekonomik ve çalışma koşulları bakımdan refah içerisinde olmadığı gibi sosyal, bilimsel projelerin içerisinde de yer alamıyor. Odamızın bütçesi mi yok, meslek mensuplarımızın bu gibi eğitimleri hak etmediği mi düşünülüyor, yoksa vizyon sorunumu var?

Bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Üretilmesi, giderilmesi gereken onlarca sorun varken 'yakın çevreyi memnun et, gerisi zaten gelir' mantığı artık bitmelidir. Meslek itibarını ön plana alan, gelişim, değişime açık, ileri görüşlü, ufuk sahibi olma zorunluğu var. Stajyerler dahil alttan yetişecek meslek mensuplarına, ülkenin kaderine doğrudan etkisi olanların, hem itibar, hem iş ve yaşam koşulları, hem de bilgi birikimi, iletişim kanalları açık ve etkin olmalı. Adil, hakkaniyetli, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, çözüm odaklı, sürekli gelişim merkezli, sosyal olaylara duyarlı, dinamik, değişime açık, ideolojik yaklaşımlardan uzak, diyalog ve iş birliğini önemseyen, güler yüzlü bir yönetimle sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Tüm meslek mensuplarının bu harekete destek vererek  geleceklerini kurtaracaklarına inanıyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.