Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Haziran 2013 15:33

Siyasilerden kandil mesajları

Siyasilerden kandil mesajları
Milletvekilleri ve belediye başkanları, Miraç Kandili nedeniyle mesajlar yayınladı...
Erzurumajans-Milletvekilleri ve belediye başkanları, Miraç Kandili nedeniyle mesajlar yayınladı... İşte o mesajlar:

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ MUHYETTİN AKSAK:

Miraç, Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v)'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da zaman ve mekanı aşarak Allah'ın izniyle semaya yaptığı hikmet dolu manevi yolculuktur. Peygamber Efendimizin bu kutlu ve manevi yolculuğu tebliğin zor yıllarında gerçekleşti. Efendimiz İsra ve Miraç olayını Mekkelilere anlattığında onlar inanmadılar. Ama O'nun sadık dostu Hz. Ebubekir: "O, söylemişse doğrudur" diyerek iman ve sadakatle yanında olmuştur. Miraç kandili vesilesiyle içinde bulunduğumuz bu günleri kardeşlik hukukuna riayetle huzurlu günlere dönüştürmeliyiz.
Milletimizin huzurunu bozmaya çalışan güçlerin ortamı karıştırdığı ve gençlerimizle güvenlik güçlerimizi karşı karşıya getirmek için meydanlara indiği şu günlerde Miraç Kandili'nin manevi ikliminin gönüllerimizi çepe çevre sarmasını temenni ediyorum.
Bizi birbirimize düşürmek, dayanışmamızı zayıflatmak, yuvalarımıza ateş düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen mihrakın oyunlarına gelmeden, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu gece ellerimizi açıp gönüllerimizi Allah'a yöneltip, dualarımızda O'ndan her türlü fitne ve fesattan bizi muhafaza etmesini isteyelim. Millet olarak bizim kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz Allah'ın izniyle provokatörlerin bozamayacağı kadar güçlüdür. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve inancımızdan aldığımız kardeşliğimizdir.
Onbir yıldır, AK Parti İktidarıyla ülkemize hizmet eden Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gece-gündüz durmadan dinlenmeden, adeta zamanla yarışarak tüm dünyayı adım adım dolaşmaktadır. Dünyada ülkemize bakış açısını değiştiren ve ülkemizin eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla, tarımıyla, sanayisiyle ve her yönüyle gelişmesine kalkınmasına vesile olan emekleri, milletimizin duaları ve duyduğu güven, verdiği destekle gerçekleşmiştir. Ülkemizin huzuru, refahı ve güven dolu yarınları için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletçe Sayın Başbakanımıza, dualarımızla ve tüm gücümüzle destek verme zamanıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Erzurumlu hemşehrilerimin ve bütün İslâm âleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle ülke olarak son günlerde yaşadığımız olumsuzlukların yerini sağduyunun, barış ve huzurun almasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ ADNAN YILMAZ:

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indiriliş sürecinde, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatında özel bir yeri olan Miraç hadisesi, Recep Ayı'nın 27. gecesi Mescid-i Haram'dan, Mescid-i Aksa'ya oradan da semâya yani ilahi huzura yaptığı yolculuğa denir ve insanın manevi yücelişini sembolize eden mucizevi bir olaydır. İlahi kudretin bir tezahürü olduğu kadar Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) mazhar olduğu ilahi bir lütuf da olan Miraç mucizesi aslında belirli aşamaları kat eden insanın Cenab-ı Allah'ın (C.C.) destek ve lütfu dâhilinde akıl ve idrake sığmayacak derecede nice mesafelere ulaşabileceğini de göstermektedir. Miraç hadisesi; ilahi rahmet ve huzura erişme yolunun kalp ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere uygun yaşamaktan geçtiğini bildirmektedir. Müminler için Miraç sayılan, beş vakit namazın bu gecede farz kılındığını hatırlatan Yılmaz, "İçinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandilini bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek üç aylar içerisindeki bu müstesna gecede, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız. Ailemizin, akrabalarımızın ve komşularımızın gönüllerini almaya, dualarımızla dünya üzerinde sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin manevi olarak da olsa yanında olmaya çalışmalıyız. Bu mübarek gecede yapılacak samimi dua ve yakarışların İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna, şiddet ve terörün, acı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan (C.C.) niyaz ederim. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin ve Müslümanların Miraç Kandilini kutlarım.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAİKANI AHMET KÜÇÜKLER:


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, insan için bir arınma ve Allah'a yükseliş olan Miraç'ın içselleştirilmesi durumunda daha mutlu ve huzurlu bir hayatın yaşanacağını, söyledi. Küçükler, "Tarihsel hoşgörümüzü yaşatmak için iç dünyamızın manevi değerlerden yoksun kalmaması gerekiyor" tespitinde bulundu.
Küçükler, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslam'da kutsal kabul edilen üç ayların içerisinde olduğumuzu, kulluk ve af ayı olan Ramazan'ın yaklaştığını hatırlatarak, "İnsan hayatındaki her şey maddi değerler değildir, manevi eğitim ve manevi yükseliş olmadan huzur, mutluluk ve barış gerçek anlamda yaşanamayacaktır. Bu nedenle millet olarak her zamankinden daha fazla iç başarıya da önem vermeliyiz. Bu kutsal gün ve gecelerde bu muhasebeyi daha derinden yapmamız gerektiğini düşünüyorum," dedi.

İnsanın kendine ve çevresine karşı sorumlu olduğunu anımsatan Başkan Küçükler, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen oyunların bugün de sürdüğünü vurguladı ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Başkan Küçükler, şunları kaydetti:

"Birileri milletin birliğini, dirliğini bozmak için çabalıyor. Maddi manevi kuvvetimizi, kardeşlik ruhumuzu zayıflatmak arzusuyla hareket edenler var. İnsanların farklılıkları olabilir, biz millet olarak, tarihin kadim devirlerinden beri, farklılıklarımızı asla bir çatışma nedeni olarak görmemiş, aksine zenginlik olarak görmüş ve buna göre davranmış ve yaşamış bir milletiz. Şiddet, nifak, tefrika İslam'ın ve Müslümanların hiçbir devirde gittiği yol olmamıştır. Tarihsel hoşgörümüzü yaşatmak için, iç dünyamızın manevi değerlerden yoksun kalmaması gerekiyor. Bu duygularla millet olarak Miraç ruhuna uygun yaşamamızı nasip etmesini Allah'tan diliyorum. Halkımızın Miraç gecesini tebrik ediyor, kalbi muhabbetlerimizi sunuyorum."

PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI ORHAN BULUTLAR:

Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için ilahî rahmet ve lütuflarla doludur. Bu gece bizim için ibadetle ve Allah'ın rızası doğrultusunda geçirmek için bulunmaz bir fırsattır. Başta Erzurum halkımızın olmak üzere tüm Müslüman âleminin Mübarek Miraç Kandili'ni kutlar, ilimize, ülkemize tüm insanlığa iyilik ve güzelliğin hakim olduğu, kin'in, nefretin yok olduğu, birlik ve beraberliğin güç bulduğu, mutluluk, huzur ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir yaşama vesile olması için Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.