Spor Haber Girişi : 10 Mart 2013 20:14

Snowboard şöleni sona erdi

Snowboard şöleni sona erdi
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen Snowborad Dünya Gençler Şampiyonası, bugünkü yarışların ardından sona erdi.
Erzurumajans-Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen Snowborad Dünya Gençler Şampiyonası, bugünkü yarışların ardından sona erdi. 34 ülkeden 400'ü aşkın sporcunun katıldığı şampiyonada Türk Milli Takımı sporcuları dereceye giremedi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde 3 Mart günü başlayıp ve bugün sona eren snowboard yarışlarına Erzurumluluar fazla ilgi göstermedi. Sporcular, slalom, snowboard cross, halfpipe ve slopestyle yarışlarında nefes kesen gösteriler sundu. Şampiyonada dereceye girmek için hız yapan bazı sporcular dengelerini kaybetmeleri sonucu düşüp yaralandı. Birkaç sporcu kol ve bacağını kırdı. Yarışların son günündeki Slopestyle'ın bu sabahki elemelerinde de Hollandalı Jeremy Gerritsen düşerek yaralandı. Gerritsen kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştıram Hastanesi Acil Servisi'nde müşahade altında tutuluyor. Doktorlar sporcunun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Şampiyonanın son günü Palandöken Kayak Merkezi'ne Vali Sebahattin Öztürk ile gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin yarışmaları izledi. Tekin, Palandöken'de yapılan şampiyonanın medyada fazla yer almamasının en büyük nedeninin Türkiye'nin bu gibi şampiyonalara çok sık ev sahibi yapmasından kaynaklandığını söyledi. Türkiye'de bu gibi etinliklerin rutin hale geldiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, şunları söyledi:

"Bu tür etkinlikler 15 yıl önce olsa spor bülteninde ana haberlerde verilirdi. 34 ülkeden gelen sporculara yaptığımız ev sahipliği ile Türkiye'nin misafirperverliğini gösterdik. Erzurum bu anlamda bu tür etkinlikler için en uygun şehir. Çünkü, Erzurum hoşgörüsü, barışçıl temaları ile tarihe mal olmuş bir şehir. Buradaki 400 sporcu ülkesine gittiğinde bahsedecek ve bu sayı çığ gibi büyüyecek ve sporun başkenti olacağız. Bu tür şampiyonluklar 2011 Kış Oyunları için Palandöken'e yaptırdığımız tesislerin uzun vadade kullanılmasını sağlayacak ve buraların atıl durumda kalmadığını dünyaya göstermiş olacağız. Bu şampiyonada Erzurumlular üstüne düşeni yapmıştır. Yabancı misafirlerimiz umarım 'tadı damağımızda kaldı diye düşünür' bir daha buraya gelirler. Büyük bir organizyonu kazasız belasız atlattığımız için ben çok mutluyum. 2020 yaz oyunlarının İstanbul'da yapılması için ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu etkinlik çalışmamıza katkı sağlayacak."

Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin'in saat 16.30'da bir konferansa katılması gerektiği için akşam saatlerinde yapılan madalya törenine Vali Sebahattin Öztürk, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık ve Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca yarışların son gününde dereceye giren sporculara madalyalarını taktı.

Şampiyonanın son gününde Türkiye'de ilk kez düzenlenen slopestyle yarışlarında kadınlarda Kanada'dan Laurie Blouin altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı Fransa'dan Chloe Sillieres, bronz madalyayı da İsviçre'den Celia Petrig aldı.

Erkeklerde ise yine Kanada'dan Tyler Nicholson altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı İsviçre'den Lucien Koch, bronz madalyayı da İsviçre'den Jonas Boasiger aldı.

Şampiyonada en çok altın madalya kazanan İsviçre, şampiyonluk kupasının da sahibi oldu. Türk sporcular ise dereceye giremedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.