Kültür-Sanat Haber Girişi : 31 Ağustos 2012 15:30

Son seyyahlar uğurlandı

Son seyyahlar uğurlandı
Son seyyahlar uğurlandı...
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığının 26 Haziran-2 Eylül tarihleri arasında tüm Türkiye’de uygulamaya koyduğu ve 14-24 yaş grubu gençlere yönelik olan “Seyyah-Ulu Çınar’ın İzinde" projesi kapsamında düzenlenen gezilerin son kafilesi dün gönderildi.
Geziye gidecek olan seyyah gençler, grupların ilk hareket yeri olan 100. yıl yüzme havuzu bahçesinde toplanarak liderlerinin eşliğinde son kontrolleri yapıldı. Toplam 368 kişilik kafile Konya, Erzurum, Nevşehir, Amasya, Aksaray, Gaziantep ve Sivas’taki gezilere katılmak ve 4 gün sürecek olan kültürel ve sosyal etkinlikler için yola çıktılar.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde projesi kapsamında son kafilemizi bugün uğurluyoruz. Toplam 9 dönemden oluşan gezi projesinde yaklaşık 2 bin 400 gencimizi Türkiye’nin değişik illerine göndererek onların yeni dostluklar kazanmasını, yeni yerler görmesini amaçlamaktayız. Yaptığımız titiz ve koordineli çalışmalar sonrasında 9 dönemde de hiçbir sorun yaşamadan evlatlarımızı uğurladık ve sapa sağlam evlerine dönmelerini sağladık, bu açıdan çok mutluyuz. Bu proje gençlerimiz ve aileleri tarafından fazlasıyla sahiplenildi ve memnuniyetle karşılandı. İnanıyorum ki bu proje önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.