Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Eylül 2012 14:15

Son Seyyahlar

Son Seyyahlar
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Seyyah Ulu Çınar’ın izinde, gezi kampları 9. Kafilesini ağırladı.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Seyyah Ulu Çınar’ın izinde, gezi kampları 9. Kafilesini ağırladı. Böylece 9 dönem halinde gerçekleştirilen kamplar tamamlanmış oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve 9 dönem halinde gerçekleştirilen hareketlilik projesi kapsamında yapılan gezilerin yanı sıra Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde projesi başarılı bir şekilde tamamlandı. 9. Dönem kamplarında Erzurum dört ile öğrenci gönderirken, 11 ilden öğrenci kabul etti. Erzurumlu öğrenciler Mardin, Malatya, Sivas ve Tokat’a gitti. Erzurum 9. Dönem kampında ise 11 ilden 550 dolayında öğrenciyi konuk etti. Proje’nin Erzurum koordinatörü Köksal Kaçmaz, 9. Dönem Seyyah kampları ile bu dönemki projenin başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Kaçmaz, “Gençlik ve Spor Bakanımızın projesini Genel Müdürlüğümüz ve il müdürlüklerimizin destekleri ile başarı ile yaptık. Ayrıca Erzurum’da Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü kapılarını bize sonuna kadar açtı. Bölge Müdürümüze ve tüm Yurt-Kur çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi. Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde Projesi Erzurum Koordinatörü Köksal Kaçmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesinin büyük bir ilgi gördüğünü söyledi. Kaçmaz, “Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç öncülüğünde Seyyah Uluçınar’ın İzinde Adlı Proje kapsamında 14-24 Yaş aralığındaki gençleri diğer illere gönderdik. Bizde 11 ilden gelen öğrencileri kabul ettik” diye konuştu.

ERZURUM 4 BİN 500 ÖĞRENCİ AĞIRLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olan Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde Projesi 26-29 Haziran 2012 tarihleri arasında start aldı. İkinci dönem 30 Haziran, 03 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Üçüncü dönem gezileri 04-07 Temmuz’da yapıldı. Dördüncü dönem kampları 08-11 Temmuz tarihlerinde, beşinci dönem kampları ise 12-15 Temmuz 2012 de yapıldı. Altıncı dönem gezileri 16-19 Temmuz 2012, yedinci dönem kampları ise 22-25 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 8. Dönem kampları 26-29 Ağustos’ta, Dokuzuncu ve son dönem kampları ise 30 Ağustos 02 Eylül 2012 tarihlerinde yapıldı. Proje Koordinatörü Köksal Kaçmaz, dokuz dönem halinde gerçekleştirilen kamplarda Erzurum’a Adıyaman, Amasya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Mardin, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Tokat ve Hatay’dan toplam 4 bin 500 öğrencinin geldiğini belirterek, Erzurum’dan da dokuz dönem halinde gerçekleştirilen kamplar için Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Tokat ve Sivas’a bin 280 öğrencinin gönderildiğini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.