Spor Haber Girişi : 17 Mayıs 2012 18:30

Soner'den müjdeli haber

Soner'den müjdeli haber
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü’nün şampiyon Taekwondo sporcusu Soner Kaya, Ümit Milli Takım’a seçilerek Türkiye’yi Yunanistan’da temsil etmeye hak kazandı.
Erzurum Ajans-Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü’nün şampiyon Taekwondo sporcusu Soner Kaya, Ümit Milli Takım’a seçilerek Türkiye’yi Yunanistan’da temsil etmeye hak kazandı.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 54 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olan başarılı taekwondocu Kaya, ETU tarafından Yunanistan’ın başkenti Atina’da 14 - 17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na gidecek Ümit Milli Takım aday listesine seçildi. 54 kg da Türkiye’yi temsil edecek olan Soner Kaya’nın bu haberi Erzurum’da sevinçle karşılandı.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Fazlı Erdoğan yaptığı açıklamada Sağlıkspor Kulübü olarak Erzurum’u ve Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Soner Kaya’nın Şampiyona sonucunda altın madalya ile yurda döneceğine inandığını dile getirdi.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür yardımcısı ve aynı zamanda şampiyon sporcunun antrenörü olan Milli Taekwondo Antrenörü Kemal Yıldıran ise yaptığı açıklamada Soner Kaya’dan bu başarıyı beklediklerini ifade ederek Kaya’nın milli takıma seçilmesinin bir tesadüf olamadığını vurguladı. Yıldıran: “Soner örnek sporcu disiplinine sahip bir öğrencimiz. O’nun, Milli Takım seçmelerini kazanacağına hepimiz inanıyorduk. Çalışma azmi ve disipliniyle taekwondo sporunda daha üst sıralara tırmanacağına da yürekten inanıyoruz. Ümit ediyorum ki, şampiyona sonucunda Ay yıldızlı bayrağımızı şampiyonluk ünvanıyla birlikte göndere çekecektir. Kendisine başarılar diliyorum. Bize desteğini esirgemeyen Sayın Sağlık Bakanımız, Başhekimimiz ve Gençlik Spor İl Müdürümüze bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.