Bölge Haber Girişi : 24 Mayıs 2010 13:34

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden bir ilk!..

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden bir ilk!..
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Öğrencileri tarafından hazırlanan Lisansüstü Öğrencileri Sanat Etkinliği Sergisi büyük bir beğeni topladı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Öğrencileri tarafından hazırlanan Lisansüstü Öğrencileri Sanat Etkinliği Sergisi büyük bir beğeni topladı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Özbek, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Gündoğdu, öğretim üyeleriyle yüksek lisans öğrencileri katıldı.
2009-2010 Öğretim yılı Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü öğrencilerinin Resim Anasanat Dalı Sanatta Yeterlilik, Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans, Heykel Anasanat Dalı Yüksek Lisans, Fotoğraf Anasanat Dalı Yüksek Lisans ve Geleneksel Türk El Sanatları Yüksek Lisans öğrencilerinden oluşan 72 öğrencinin katıldığı görsel ve plastik sanatlar alanında hazırlanmış sergide 102 çalışmaya yer verildi.
Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Yılmaz Özbek, sanat faaliyetinin insanın bilinç eğitiminin bir parçası olduğunu, ürütenlerin kendi varlıklarını ve evreni daha iyi kavradıklarını söyledi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise, konuşmasında, sanatın, sözün bittiği yerde başladığını, insanın duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla dışa vurduğu yapıtların kendisinde her zaman heyecan ve mutluluk yarattığını belirterek, çalışmaları nedeniyle öğrencileri ve sergiyi hazırlayan Sosyal Bilimler Enstitüsü yöneticilerini kutladı.
Lisansüstü Öğrencileri Sanat Etkinliği Sergisi hafta sonuna kadar gezilebilir

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.