Teknoloji Haber Girişi : 04 Kasım 2016 16:15

Sosyal medya çöktü!

Sosyal medya çöktü!
HDP'ye operasyonun ardından sosyal medyaya da erişim kısıtlaması getirildi. Başbakan'dan ilk açıklama geldi...
Erzurumajans-Bu sabah Turkcell ve Türk Telekom hattı olanlar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Hiç bir şekilde internetlerine giremeyen kullanıcılar isyan etti.

WhatsApp, Facebook ve Twitter hakkında açılmış bir dava veya verilmiş bir mahkeme kararı da bulunmuyor.

Turkcell'den alınan bilgiye göre Turkcell'in Facebook, Twitter ve Youtube kanallarına erişimin kısıtlandığı, sebebinin bilinmediği ve araştırıldığı söylendi. Türk Telekom'dan konuyla ilgili ulaştığımız isim ise sebebini bilmediklerini konuyla ilgili araştırmaları bittikden sonra bir açıklama yapacaklarını söyledi.

WhatsApp neden çalışmıyor?

Yavaşlamanın nedeni henüz bilinmiyor fakat Türkiye'deki kullanıcılar hem mobil veriyle hem de Wi-Fi ile bu platformlara erişmekte sorun yaşıyor. Bilgisayar üzerinden bazı kullanıcıların erişim sağlayabildiği fakat akıllı telefonlar üzerinden büyük çoğunluğun WhatsApp, Facebook, Twitter, YouTube hatta Instagram'a bile bağlanamadığı belirtiliyor. Türkiye'de saatlerdir milyonlarca kişi bu uygulamalara erişemiyor.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

İnternet ve sosyal medyadaki yavaşlamanın HDP'li milletvekillerine yönelik operasyonlarla ilgili olduğu öne sürülüyor. Konuyla ilgili resmi açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi: 

"Arkadaşlar güvenlik açısından zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner. "
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.