Erzurum Haber Girişi : 02 Haziran 2017 17:50

Sosyal sorumluluk dersi için okul boyadılar

Sosyal sorumluluk dersi için okul boyadılar
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, 'Çevre Bilinci ve Sosyal Sorumluluğu' dersinde okul boyadı.
Erzureumajans-Erzurum'da Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, 'Çevre Bilinci ve Sosyal Sorumluluğu' dersinde okul boyadı.

Türkiye'nin değişik illerinden Erzurum'a gelerek İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören Emine Sapanlı, Hatice Ayar, Seren Yılmaz, Muhsin Göleli, Şahin Gürsoy, Emirhan Öğe ve Osman Demirtekin, 'Çevre Bilinci ve Sosyal Sorumluluğu' dersinde merkez Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe mahallesindeki okulu önce onarımdan geçirdi sonra da baştan aşağı boyadı. Soyal Sorumluluk dersinde eğitime destek vermek için çaba harcadıklarını anlatan öğrenciler çok mutlu olduklarını söyledi. Hayatlarında ilk kez boya ve tamirat işi ile uğraştıklarını açıklayan öğrencilerden Emine Sapanlı şunları söyledi.

"Arkadaşlarla bir okulu boymaya ve öğrencilere yardım etmeye karar verdik. Birçok okulu gezdik ve  bu okulu boyamaya karar verdik. 3 kız 3 erkek arkadaş boya ve fırçaları alıp köye gittiik. İki günde okulun sınıflarını boyadık ve camlarını silip, ufak tefek onarım yaptık. Okulda bulunan 14 öğrenciyeye kırtasiye malzemesi dağıttık. Bu yaşımıza kadar hiç boya yapmamıştık. Tırnaklarımız ojeli ve üzerimizde kot pantolon vardı ama işin üstesinden geldik. Öğrenciler artık daha güzel bir okulda eğitim öğretim görecek. Köy halkından tam not aldık. Sıra hocamızda."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.