Siyaset Haber Girişi : 05 Temmuz 2012 17:30

SP İl Başkanı Çalık gündemi değerlendirdi

SP İl Başkanı Çalık gündemi değerlendirdi
Saadet partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Erzurum Ajans-Saadet partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Çalık, son zamanlarda şehit sayısının 20’ye ulaştığını ve bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İktidar ve muhalefet partilerinin yaşanan bu durum karşısında kayıtsız kalıp çözümü polemiğe girerek bulmaya çalıştıklarını dile getiren Çalık, Saadet Partisi’nin bu duruma kayıtsız kalmayıp aynı coğrafyada yaşayan insanların dili, dini kıyafeti ile değil de kafalarının içindekiyle ilgilendiklerini dile getirdi.
Çalık, “Kaldırılan idam yasasının yeniden uygulanmasını istiyoruz ve Abdullah Öcalan’ın kaldığı yer bile sorunken ev hapsine tamamen karşıyız” dedi.
Türkiye’nin Avrupa Birliği sevdasından vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Çalık, özel yetkili mahkemelere karşı olduklarını fakat bu dönemde kaldırılmasının kendilerine manidar geldiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hakan Çelik 01 Ocak 1970 02:00

    İspirlimi saadetin başkanı maşallah

  • Murat Kılınç 01 Ocak 1970 02:00

    Çalık, güzel şeyler söylir inşallah saadeti mecliste görürüz. Güzel muhalefet yapacaklarına eminim