Spor Haber Girişi : 03 Aralık 2012 15:30

Sporun kupa beyi Yakutiyespor

Sporun kupa beyi Yakutiyespor
Yakutiyespor, sporda başarıya doymuyor. U 19 futbol takımı beraberlik yüzü dahi görmeden şampiyon olurken, U 15 takımı, son maçında Eğitim Gücünü 4-2 mağlup olarak ligin şampiyonu oldu.
Erzurumajans-Yakutiyespor, sporda başarıya doymuyor. U 19 futbol takımı beraberlik yüzü dahi görmeden şampiyon olurken, U 15 takımı, son maçında Eğitim Gücünü 4-2 mağlup olarak ligin şampiyonu oldu. Futbol takımlarının başarılarında en büyük mimar olan Ali Korkut ise, takımlara şampiyonluk kupasını verirken, spora desteğinden dolayı da kupa ve plaketle ödüllendirildi.

Yakutiyespor adeta kupa beyi oldu. U 19 futbol takımı beraberliği dahi olmadan ligi namaglup olarak tamamladı. U 19’un başarısına U 15 futbol takımı zenginlik kaptı. Averaj ile 1. Olduğu ligde yeni statü gereği Eğitim Gücü ile final maçı oynadı. Hakemlerin çok kötü bir yönetim sergilediği, final maçında Yakutiyespor’un U 15’leri normal süresi 2-2 biten maçı uzatma bölümünde 2 gol daha atarak 4-2 kazandılar. Şampiyon takımların kupaları Kazım Karabekir Stadyumunda Yakutiyespor’un G. Kelkit spor ile oynadığı maç öncesinde BAL Ligi maçı öncesi ASKP Bölge Başkanı Selahattin Codur’unda katıldığı törende Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiyespor Başkanı Ferhat Mergan, 2. Başkan Suat Hayri Güneş, Genel Kaptan Mahmut İymen katıldı.

KORKUT KUPA AĞASI


Yakutiyespor U 19 ve U 15 futbol takımlarının şampiyonluk kupalarını spora ve gençliğe verdiği destekten dolayı Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut verdi. Kulüp Başkanı Ferhat Mergan’da desteklerinden dolayı Ali Korkut’a plaket ile takım adına teşekkürlerini sundu. Mergan, “Belediye Başkanımız Ali Korkut, sporun ve gençliğin hamisi dersek abartmayız. Bu dönemde Yakutiyespor her alanda zirveye oynuyor. Gençliğin önü açılıyor, pırıl pırıl gençlerimiz onun destekleriyle futbol yapıyor, kayak yapıyor, boks, judo yapıyor. Bunlar önemsenecek şeyler” dedi.

Ali Korkut ise sporu gençlerin geleceği için düşündüklerini belirterek, başarıların gençlere uzatılan elin karşılıksız kalmadığının göstergesi olduğunu söyledi. Korkut, “Gerek futbol, gerekse kayak, boks, judo dallarında gençlerimize el uzatıyoruz. Onları kötü alışkanlıklar veya internet kafe illeti yerine spora çekiyoruz. Onlardan pırıl pırıl başarılı çocuklarımız çıkıyor. Ben onların başarılarını gördükçe mutlu oluyorum, iyi ki onların yanındayız diyorum” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.