Erzurum Haber Girişi : 26 Ağustos 2021 19:23

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Hassen'den Vali Memiş'e ziyaret

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Hassen'den Vali Memiş'e ziyaret
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Erzurum Valisi Okay Memiş'i makamında ziyaret etti. 

ERZURUM AJANS - Berhiv Hatice DİLER / Erzurum Valisi Okay Memiş, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen'i kabul etti.

 

 

Erzurum Valiliği’nin bahçesinde gerçekleşen görüşmede maske ve mesafe kurallarına dikkat edildi. Büyükelçi Muhammed Rivzi Hassen’i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyan Vali Okay Memiş, “Sri Lanka ülkesi bizim için dost ve kardeş bir ülke bunu biliyoruz.” dedi.

 

 

Erzurum’un sosyo-ekonomik durumu, eğitim başarısı ve tarihi hakkında bilgiler veren Vali Okay Memiş, “ Erzurum, Doğu Anadolu’nun en stratejik ili ve Dünya’da 2000 rakımının üstene kurulan az sayıda büyük şehirlerden biridir” dedi.


Pandemi öncesinde Sri Lanka ziyareti planladıklarını belirten Vali Memiş, “Aşılama oranı yükseldikten sonra Sri Lanka’yı ziyaret etmek istiyoruz. Bizden de Sri Lankaya gitmek isteyecek çok iş adamı olacaktır. Bu ziyareti biz organize edebiliriz.”ifadelerini kullandı. 

 


Sri Lanka ve Türkiye arasında kurulan güzel ilişkilere vurgu yapan Büyükelçi Muhammed Rivzi Hassen, “İki ülke arasında gelişen ticari ilişkilerin daha da gelişmesini istiyoruz. Ülkeler arasında kardeş şehirler kurulabilir. İki ülkenin üniversiteleri arasında rektörlerle toplantı yapılıp ilişkilerin daha iyiye doğru gitmesini amaçlıyoruz” dedi. 

 


Sıcak bir ortamda ve basına açık gerçekleştirilen görüşmede Büyükelçi Hassen, Seylan çayı yerine Türk çayı içmeyi tercih etti. 

 

Ziyaret, Büyükelçisi Hassen’in Sri Lanka’ya özgü çay hediyesi ve Vali Memiş’in Oltu Taşı tesbih hediyesini takdim etmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.