Türkiye Haber Girişi : 12 Ocak 2016 12:53

Sultanahmet Meydanı'nda kanlı saldırı!

Sultanahmet Meydanı'nda kanlı saldırı!
Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldiği olay yerinde ölü ve yaralılar olduğu bildiriliyor.
Erzurumajans-İstanbul Sultanahmet'te polise yönelik canlı bomba saldırısı meydana geldi. Patlama sonucu, 10′u aşkın vatandaşın öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Sultanahmet'te saat 10:20′de meydana gelen patlamanın şidddetiyle Dikilitaş'ta devriye görevi yapan bir polis aracı devrildi. Olayın şokunu atlatan vatandaşlar, aracı çevirerek, yaralı polislerin tahliyesini sağladı. Yaralı vatandaşlar ve polisler, bölgeye sevk edilen ambulanslar ile hastanelere sevk edildi.

CANLI BOMBA SALDIRISI!

Polis telsizinden yapılan anonsun ardından, patlamanın meydana geldiği alana itfaiye ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, patlamanın "canlı bomba" olabileceğine işaret eden düzenek parçaları buldu.

Sultanahmet'te Dikilitaş'ın çevresinde araç giriş-çıkışına izin verilmiyor. Bölgeye giden İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

YARALILAR HASTANELERE SEVK EDİLİYOR

Sultanahmet'teki patlamanın ardından yaralıların büyük bir bölümü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ediliyor?

Sultanahmet'teki canlı bombanın fünyeyi patlatmasının ardından patlamanın merkezi konumundaki Alman Çeşmesi'nin çevresine ceset parçaları yayıldı.

İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİYLE ÇÖP KUTULARI BOŞALTILIYOR

Öte yandan patlamanın ardından polis, önlem olarak güvenlik şeridini çok geniş tuttu. Çok sayıda ambulans olay yerine gelirken, polis "ikinci bomba" şüphesiyle, bölgedeki tüm çöp kutularını boşaltıyor, bölgeyi arıyor.

TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU

Patlamanın olduğu Sultanahmet bölgesinden geçen tramvay seferleri durduruldu. 

POLİS'TEN İLK AÇIKLAMA

Patlama ile ilgili güvenlik güçlerinden ilk açıklama geldi. Polis, patlamanın bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 10 ÖLÜ 15 YARALI

İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, ''10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir'' denildİ. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.