Erzurum Haber Girişi : 24 Kasım 2012 13:30

Suriyeli teröristten şok itiraflar

Suriyeli teröristten şok itiraflar
PKK'nın Ağrı Dağı Sorumlusu Suriye Uyruklu Nabo, düzgün Türkçesi ile Mahkeme Başkanı'nı bile şaşırttı. Mahkemede çarpıcı itiraflarda da bulunan Nabo, örgüt içerisinde herkesin Türkçe konuştuğunu söyledi.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Ağrı'da yakalanan bölücü terör örgütü PKK'nın Ağrı Dağı Sorumlusu olan 'Çiya Sefkan' kod adlı 30 yaşındaki Hasan Nabo ile Patnos'ta işportacılık yapan Fadıl Özdoğan'ın yargılanmasına Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'nın "Çok güzel Türkçe konuşuyorsun. Nereden öğrendin" sorusunu yönelttiği PKK'lı terörist Nabo,"Örgüt içeresinde Kürtçe konuşulmuyor. Ben Türkçe'yi kampta kaldığım süre içinde Kandil'de öğrendim" cevabını verdi.

DAĞLICA KARAKOLUNA EYLEM YAPAN PKK'LIN İTİRAFI İLE YAKALANDI...

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nün 8 Aralık 2011 günü düzenlenen operasyonda uyurken yakaladığı PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal'ın itirafları üzerine il merkezinde çeşitli noktalara baskınlar yaptı. Patnos ilçe merkezindeki Yunus Emre Mahallesine 18 Haziran 2012 günü operasyon düzenleyen polis, sözde Patnos bölge sorumlusu olan Suriyeli Hasan Nabo'yu bir evde yakaladı. Aranan Suriyeli teröristin üzerinde Uzi marka suikast silahı, susturuculu tabanca, el bombası bulundu. Suriyeli terörist sorgusunun ardından 19 Haziran 2012 günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, cebir tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek, nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 80 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan Hasan Nabo ile birlikte bombalı eylem yapmak isteyen kurye Fadıl Özdoğan hakkında 15-20 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı. Davanın önceki gün (Cuma) yapılan ilk duruşmasında savunma yapan Hasan Nabo'nun düzün Türkçesi, Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'yı da şaşırttı. "Çok güzel Türkçe konuşuyorsun. Bizim Türkler senin gibi Türkçe konuşamıyor. Nerede öğrendin?" diye soran Mahkeme Başkanı Kahya'nın sorusuna Hasan Nabo, "Örgüt içeresinde Kürtçe konuşulmuyor. Ben Türkçe'yi kampta kaldığım süre içinde Kandil'de öğrendim" cevabını verdi.

"TEK HAYALİM OKUYUP, AVUKAT OLMAKTI"

Suriyeli Hasan Nabo, ifadesinde İran'dan yasal olmayan yollardan katır sırtında Ağrı Dağı'na geçtiğini itiraf ederek şunları söyledi: "Örgütte Türkçe konuşulduğunu kampta öğrendim.  Türkiye'ye 2004 yılında yasal olmayan yollarla katır sırtında Ağrı Dağı'na geçtiğini ifade ederek, Patnos ilçesinde Bölge Trafiğe saldırı eylemini gerçekleştirdiğini itiraf etti. Eylemi, Sidar ve Botan kodlu iki kişiyle yaptıklarını bildiren Nabo, "Irak'tan talimat geldi. 'Eylem yapacaksınız' dediler. Ben eylem yapmak istemiyordum. Çocukken 'okuyup avukat olacağım, insanların haklarını savunacağım' diye hayallerim vardı. Hedef alınarak ateş edilmedi. İsteseydik rahatlıkla binayı roketle vurabilirdik. Amacımız öldürmek değil ses getirmekti. Çakırbey köyünde örgüt, Hacı Ramazan'a çalıştırması için para vermişti. Patnos ile Tutak arasında Kervetin kırsalında 2009'da askerler operasyon yapmış bizi arıyorlardı. Aşırı yağmur başladı. Bütün askerler bir naylonun altına girdi. 100'den fazla asker vardı. Biz istesek hepsini aynı anda tarayıp öldürebilirdik, yapmadık. Arkadaşımla beraber oradan uzaklaşıp mağaraya gittik. Yağmur durduktan sonra askerler bizim kaldığımız mağaraya geldi. Mağara iki katlıydı, biz alt katındaydık. Asker, deliği fark etti ve komutanı çağırdı. Sadece üst kata bomba attılar. Komutan insancıldı. Karanlık oldu, dışarı çıktık. Yine 10 asker önümüzde gidiyordu. Onlar bizim ölümümüze neden olmadıkları için bize gelen talimat üzerine ateş etmedik"

ÖRGÜT ÇOCUK YAŞTA KATILDI, SUKİSAT SİLAHI EĞİTİMİ ALDI

Hasan Nabo, savunmasını şöyle sürdürdü:  16-17 yaşında Suriye'nin Afrin şehrinde bir köyde yaşarken örgüte katıldım. Köyde yaşayan halk PKK ile birlikte hareket ediyordu. PKK'lıların kılık kıyafetlerinden ve gördükleri itibardan etkilenerek örgüte katılma kararı aldım. 10 kardeşiz ama sadece ben örgütteyim. Afrin'de kapalı odalarda, daha sonra Kandil'de silahlı eğitim gördüm. Suriye 'de PYD ve PKK etkilidir. 2004 yılına kadar Kandil'de kaldım. Bu süre içerisinde Talabani kuvvetleriyle silahlı çatışmalar oldu.

MUHİMMAT DEPOSUNU TOPRAK ALTINA GÖMDÜLER...

Suriyeli PKK'lı Nebo'nun yer göstermesi üzerine Patnos'ta işportacılık yapan Fadıl Özdoğan ile birlikte kırsal alanın değişik bölgelerinde toprak altına gizlenmiş yüksek tahribatla 2.5 patlayıcı madde, 200 adet fişek, 14 adet kaleşnikof, suikast silahı kanas silahının ele geçirildi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Suriyeli Nabo ve kurye Fadıl Özdoğan'ın tutukluk durumunun devamına karar mahkeme, davayı ileri bir tarihe erteledi 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.