Erzurum Haber Girişi : 18 Kasım 2015 17:30

Sürücüler kışa hazırlanıyor

Sürücüler kışa hazırlanıyor
Erzurum'da hava sıcaklıklarının eksilere kadar düşmesiyle otomobil sürücüleri kışlık lastiklerini taktırmaya başladı.
Erzurumajans-Erzurum'da hava sıcaklıklarının eksilere kadar düşmesiyle otomobil sürücüleri kışlık lastiklerini taktırmaya başladı.

Kışın yaklaşması ve kar lastiği uygulamasının Erzurum'da başlamasıyla sürücüler araçlarına kış lastiklerini taktırmanın yolunu tuttu. Lastik satıcıları, vatandaşların can ve mal güvenlikleri için kış lastiklerini daha geç olmadan taktırmaları gerektiğini belirttiler. Kış lastiği alacak sürücülerin ucuz ve Çin mallarından uzak durması hususuna dikkat çeken satıcılar, "Ucuz alayım derken canlarından olmasınlar. Kış lastiği son derece önemli bir husus. Sürücüler nasıl olsa fazla kullanmıyoruz diyerek ucuz lastikleri tercih ediyorlar. Bu durumda fren mesafesinden tutun, yol tutuşuna kadar birçok hususta problem yaşayabilirler" dediler.

Ayrıca Erzurum'da yapılan denetimlerde kış lastiği takma uygulamasına riayet etmeyen sürücülere para cezası uygulanıyor.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.