Bölge Haber Girişi : 22 Ağustos 2011 00:26

Süt ürünleri çarşısında sona gelindi!..

Süt ürünleri çarşısında sona gelindi!..
Yapımına bu yaz sezonunda başlanan ve tamamlandığında Erzurum'a Modern Süt ve Ürünleri Çarşısı'olarak hizmet verecek olan Yağcılar Hali'nde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Erzurum Ajans-Yapımına bu yaz sezonunda başlanan ve tamamlandığında Erzurum’a “Modern Süt ve Ürünleri Çarşısı” olarak hizmet verecek olan Yağcılar Hali’nde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Mahallebaşı’nda hayata geçirilecek olan Yağcılar Hali Projesi’nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 70’lere ulaştı. Proje kapsamında tek blok halinde 5 kata sahip olacak Modern Süt ve Ürünleri Çarşısı içerisinde ticari amaçlı işyerlerinin yanı sıra, soğuk hava depoları, kamu kurum ve kuruluşlarına ait irtibat büroları ile eğitim amaçlı derslikler bulunacak. Çalışmaların büyük bir hızla yürütüldüğü inşatta dördüncü katın yapımı da tamamlanırken, çok amaçlı kullanım özelliğine sahip yatırım, önümüzdeki yıl hizmete girmiş olacak.

Yapım çalışmalarının Ramazan ayında da hız kesmeden devam ettiği Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nın, planlanan tarihte tamamlanarak hizmete sokulacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Mahallebaşı semtimiz, 2012 yılında eşsiz bir yatırıma kavuşmuş olacak. Projemizin hayata geçirilmesi noktasında imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Temelini Haziran ayı başında attığımız Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’ndaki yapım çalışmaları süratli bir biçimde devam ediyor. İlimizde inşaat sezonu kapanıncaya kadar projemiz fiziki manada tamamlanmış olacak. Yatırımımız, önümüzdeki yıl Erzurum’un ve Mahallebaşı’nın hizmetinde olacak.” diye konuştu.

BAŞKAN AHMET KÜÇÜKLER, YATIRIM HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum halkını Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı ile buluşturacak olan Yağcılar Hali Projesi’ne ilişkin bilgiler de verdi. Projenin, tek blok halinde 5 katlı bir iş merkezi şeklinde hayat bulacağına vurgu yapan Başkan Küçükler, iş merkezinin bodrum katlarında soğuk hava depoları ile süt ve süt ürünlerinin teşhir ve satışının yapılacağı işyerlerinin bulunacağını belirtti. İş merkezindeki orta katların, vatandaşlara idari hizmet verilmesi anlamında kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edileceğine dikkati çeken Küçükler, Yağcılar Hali’nin en üst katının da, eğitim öğretim amaçlı olarak kullanılacağını dile getirdi.

Mahallebaşı’nda yapılan bu yatırımın, bölgede bir ilk olduğunu, Türkiye’de ise, eşine ender rastlanır projeler arasında bulunduğunu kaydeden Başkan Küçükler, “Mahallebaşı’nın çehresini tamamen değiştirecek olan bu yatırımımız, güzel Erzurum’umuza şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.