Erzurum Haber Girişi : 11 Ekim 2013 17:11

Tabyaların çehresini değiştirecek proje

Tabyaların çehresini değiştirecek proje
Erzurum'un en önemli tarihi eserlerinden olan Tabyaların çehresini değiştirecek ve şehrin sosyal hayatıyla bütünleştirecek olan proje Valilikte masaya yatırıldı.
Erzurumajans-Erzurum'un en önemli tarihi eserlerinden olan Tabyaların çehresini değiştirecek ve şehrin sosyal hayatıyla bütünleştirecek olan proje Valilikte masaya yatırıldı.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan proje Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a anlatıldı. Orman ve Su İşleri XIII.Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçel'in de hazır bulunduğu toplantıda sunum yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Tabyaların çevresinde yapılacak olan peyzaj çalışması ve çevre düzenlemesi ile Erzurum - Ağrı Karayolundan tabyalara dönüş noktasındaki alanda yapmayı planladıkları otopark ve Erzurum kültürünü barındıran cadde projelerini Vali Altıparmak'a aktardı. Burada yapılacak caddenin Erzurum kültürü üzerine dizayn edileceğini belirten Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz, alan üzerinde otopark, işyerleri, satış noktaları, mescit, fırın, tandır, bilgi ofisleri, sergi salonu ve Erzurum Konağının bulunacağını söyledi.
Projelerin planlarını ve üç boyutlu görüntülerini inceleyen Vali Altıparmak estetik, altyapı ve fonksiyonel gibi bazı konulara dikkat çekti.

"ESTETİĞİ, PEYZAJI OLMAYAN YERİN TURİZMİ OLMAZ"

Yapılan projede estetiğe dikkat edilmesi gerektiğini belirten Vali Altıparmak "Estetiği, peyzajı olmayan yerin turizmi olmaz" diye konuştu. Tabyalara bir fonksiyon yüklemek gerektiğini belirten Vali Altıparmak burada kafeterya, WC gibi ihtiyaç yerlerinin olması gerektiğine dikkat çekti. Ana binayı korumak kaydıyla geri kalan alanların sosyal alan olarak düzenlenmesinin gerekliliğine vurgu yapan Vali Altıparmak, buraların, insanların gelmesiyle anlam kazanacağını belirtti. Bu gibi büyük projelerin tartışılmasını ve ortak kabul ile hayata geçirilmesini isteyen Vali Altıparmak Nenehatun Mili Parkına değer katacak bir düzenleme olacağını vurguladı.

Hazırlanan projeyi beğenen ve etkileyici bulduğunu ifade eden Vali Altıparmak çalışma yapan mimarlara teşekkür etti.
Nenehatun Milli Parkı projesinin masaya yatırıldığı toplantıda Orman ve Su İşleri XIII.Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçel ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz'ın yanısıra aynı Fakültede görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Irmak, Yrd. Doç. Dr. Fatma Zehra Çakıcı, Araştırma Görevlisi Emriye Kazaz ve Milli Parklar Şube Müdürü Halil İbrahim Mert'de hazır bulundular. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.