Eğitim Haber Girişi : 23 Temmuz 2012 16:30

Talat Paşa komitesi Erzurum'da toplandı

Talat Paşa komitesi Erzurum'da toplandı
Talat Paşa Komitesi, bu yılki bölge toplantısını Erzurum’da yaptı.
Erzurum Ajans-Talat Paşa Komitesi, bu yılki bölge toplantısını Erzurum’da yaptı.
Polat Oteli'nde düzenlenen toplantıya İstanbul, Ankara, İzmir ve Trabzon’dan gelen komite üyeleri katıldı. Toplantı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Talat Paşa Komitesi Sözcüsü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Cüneyt Akalın, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez komite olarak toplantı yaptıklarını belirtti. Toplantının amacının “Ermeni soykırımının uluslar arası bir yalan” olduğuna karşı birliktelik oluşturmak olduğunu kaydeden Akalın, “Biliyorsunuz 2015’te Ermeniler sözde soykırımın 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyorlar. Bunun için kampanyaya hazırlanıyorlar. Biz de onlara karşı nasıl bu yalanlara karşı olabiliriz. Bunun için mücadeledeyiz” dedi.
Öte yandan, Talat Paşa Komitesi üyeleri dün Cemal Paşa ve Sarıkamış şehitlerini mezarı başında andıklarını Iğdır’da da soykırım anıtını ziyaret ettiklerini belirttiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.