Bölge Haber Girişi : 21 Nisan 2010 14:29

Tapu çalışanları döner sermayeye tepkili!..

Tapu çalışanları döner sermayeye tepkili!..
Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Rıfkı Kızıltaş, tapu çalışanlarının döner sermaye haklarının verilmesini istedi.

Erzurum Ajans-Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Rıfkı Kızıltaş, tapu çalışanlarının döner sermaye haklarının verilmesini istedi.
Bugün sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Kızıltaş, “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü teşkilat ve görevleri hakkında kanun tasarısı ile ilgili olarak TBMM de Türk İmar-Sen olarak çok önemli çalışmalar yürütmüştür. Alt komisyonda çalışanlara döner sermayeden pay ödenmesi sağlanmıştı. Ancak TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonunda bahse konu ödeme ile ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanı Sn Mustafa Demir’in “ Hükümet bu tür önergelerle ilave özlük hakların verilmesini doğru bulmadığı“ gerekçesi ile tasarıdan çıkarılmasını beyan etmişlerdir. Halbuki Türkiye’de Sağlık, Maliye çalışanları gibi biröik kurrum çalışanlarının döner sermaye ve Bakanlık tazminatı gibi ödemelerden faydalandırılması söz konusu iken, Sayın Bakanın ileri sürdüğü gerekçe inandırıcı ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yaklaşımı doğru bulmadığımızı ifade ediyor ve çalışanlardan döner sermayenin esirgenmesine tüm çalışanlar adına tepki gösterdiğimizi ifade ediyoruz” dedi.
Tapu ve Kadastro çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığını belirten Kızıltaş, “Ancak gece yarısına kadar mesai yapanlara, arazilerde tüm olumsuz şartlara rağmen hizmet etmeye çalışanlara hak ettikleri döner sermaye verilmesinden kaçınılıyor. Mecliste komisyon toplantısında tüm çaba ve ısrarlarımıza rağmen böyle bir mağduriyete yol açılmasını kınıyoruz“ diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.