Bölge Haber Girişi : 03 Nisan 2014 00:07

Tarihi çadıra gömdüler...

Tarihi çadıra gömdüler...
Bin yılın mührü Yakutiye, çadırların gölgesinde...
Bu mu kentsel dönüşüm!
Yüz binlerin geleceği adına, bir avuç çıkarcının kârı için dökülüyor çiniler...
Bahanesi de var hegemonyanın.
Medrese önünde kitap fuarı!
Yazık...
Yazanı var, okuyanı yok Erzurum'un.
Tıpkı; konuşanı çok, anlayanı olmayan Anadolu gibi...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Bozkurt, yorumcuları düşünerek mi yazdın bilmem son satırı: Tıpkı; konuşanı çok, anlayanı olmayan Anadolu gibi... Hakikaten, okuduğunu anlamayan bir millet olmuşuz biz. Daha doğrusu okumadan hemen sövmeye başlayan bir millet. Yorumculara bakıyorum da, sanki valinin en yakınındakier gibi. Oysa yazıda VALİ`nin V`si yok. Vali`ye tek bir eleştiri yok yazıda. Adam yorumcu hem yalakalık edecek hem de yazara sövecek ya, gerisi boş.

  • ALİ FUAT KORKMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    AĞZI OLAN KONUŞUYOR SEN YAZARSAN BENDE BAŞBAKANIM TARİH GÖMÜLMÜŞMÜŞ MİLLETTE SALAK SENİ TAKDİR EDECEK HE..

  • hustad 01 Ocak 1970 02:00

    Sayin bozkurt saniyorum ki hayatinda kitap fuarina 5 kere gitmistir ya da gitmemistir. Zira kitap fuarlari hep boyle olur. Gecicidir. Onemli olan yapilmis olmadidir. Sapla samani karjstirmayalim yazar. Sen gavurbogana 17 kat imar verenleri yaZ... Aferin diyelim.

  • ankaradan hemşahri 01 Ocak 1970 02:00

    madem okuru yok başka memmlekette gazetecilik yapın .ayrıca meydana zarar vermemişse fuar için en uygun alan.

  • Melek Allioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Yerel yönetimlerin yapması gereken organizasyona alkış tutulması gerekirken, valinin yapması neden bir kaç kişiyi rahatsız etti acaba..

  • Seyda 01 Ocak 1970 02:00

    Cok merak ediyorum ramazanda bangir bangir muzikler calip orada teravih kilanlari rahatsuz edenler, küçük küçük kulubelerde satislar yapip cevre kirliliginin yani sira çingene pazarı görünümü verenler, sirkler kuranlar, bos eglenceler tertipleyenler cok dogru birsey yapiyorlardi da azicik ilim irfan asilayabilecek olan bir kitap fuari hatta cok kisa sürecek olan bir kitap fuarimi tarihi gölgeledi bu mudur sizlerin gazetecilik anlayisiniz ? Nedir orada çini islemelerine zarar veren ? Hem medrese disinda ne kadar çini varda adamlar zarar vermis olsun gayet itinayla hazirlaniyorlar kazanciniza hitap etmeyince balcikla siviyosunuz !!!

  • Ferhat Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    (Yayınlanırmı bilmem ama) Boş yazmışsın yazar beyefendi, ortada bir kaç kelime var ama içi boş. Boş konuşanı çok gördüm ama boş yazanı ilk defa görüyorum. Alt tarafı bir çadır yav. neyin hegomanyası, bir saatte kalkar o çadır ordan kentsel dönüşümle ne alakası var. Erzurumun yazanı da var okuyanı da. ortadaki problemlere kötü eleştiriden başka bir şey yapma marifeti olmayan, hele hele hiç çözüm üretmeyi fikir edinemeyenler de problemin bir parçasıdır.

  • muhammet adal 01 Ocak 1970 02:00

    sayın valimizin dediği gibi yapılan eleştirilir. Ayrıca fatih beye katılıyorum

  • Dadaş Muzo 01 Ocak 1970 02:00

    Arkadaş sırf Tarihi medrese hoş görünsün diye ağaçlar çamlar vs kaldırıldı buradan insanlar tarihi medreseyi net görsün diye; Göçebe çadırı görsün diye değil...Ayrıca vali altıparmak belkide son 20 yılın en iyi valisi lakin her yaptığı doğru olacak diye bir şey yok. Bilakis memlekette kitabı sevdirmek istiyorlarsa bu iş delme çatma göçebe çadırında olmamalı işin ciddiyetsizliği buradan okunuyor..Daha hoş kalıcı bir bina yapıla bilir veyahut belediyeler binalarında bir yer açabilir...Orhan Bozkurt bence çok hafif eleştirmiş ben yapabileceklerinide söyledim varsa yürekleri bu hususta onlarca proje sunarım ama yapmazlar bunlar ben bu idarecilerin belediyecilerin ciğerlerini bilirim...

  • melek 01 Ocak 1970 02:00

    Kısa bir yazı ancak öz bir yazı değil.Erzurum da bir kitap fuarı yapılıyor ve malesef herkesin ulaşabileceği en merkezi yer bu meydan,ayrıca kurulan bu çadırlar oranın tarihi dokusunu hicbir şekilde zedelememiştir.Eleştiriye açıksınızdır diye düşünüyorum Orhan bey o yüzden yazdıgınız ve yazacağınız yazıların bjraz daha açıklayıcı ve gerekçeleriyle birlikte yazmanız gerektiğini düşünüyorum ki daha anlaşılır net savunduğunuz şeylerin doğruluğu anlaşılabilsin.

  • fatih arslan 01 Ocak 1970 02:00

    Ben şunu anlamakta zorlanıyorum.Erzurumu şaha kaldırmak adına gecesını gündüzüne katan bir VALİMİZ var.Sayın valimiz erzurum için elini taşın altına sokup atak üstüne atak yapıyor. sizlerde özellikle yerel medya olumsuz eleştiriyorsunuz. ortaya proje koyamıyorsunuz. Eger memleketimizde bir fuar alanı yoksa bu sizlerinde bir ayıbı... Lütfen elini taşın altına koyanlara destek olalım. Ayrıca Kamu yönetimi ögrencisi olarak acık ve net söyluyorum ki Sayın Ahmet Altıparmak biz yönetici adaylarına örnek olacak bir amir,yönetici adam.