Bölge Haber Girişi : 12 Temmuz 2010 16:40

Tarihi kentler tonlantısı Erzurum'da!..

Tarihi kentler tonlantısı Erzurum'da!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Erzurum önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Erzurum önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. “Tarihi Kentler Birliği Buluşması” 16-17- 18 Temmuz 2010 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilecek.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , yaptığı açıklamada; tarihi ve kültürel zenginliğiyle ünlü Erzurum’un var olan bu mirasına sahip çıkılması gerektiğini belirterek, bu değerlerin kentin tanıtımı açısından da oldukça önem taşıyan bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirtti.
2000 yılında Avrupa Konseyi’nin önerisiyle, Avrupa kentleriyle eşzamanlı olarak Türkiye’de de kurulan “Tarihi Kentler Birliği”, 2010 yılı toplantısını 16-17- 18 Temmuz tarihleri arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Kentlerin tarihî, kültürel ve doğal dokusunun korunması için yıllardır çaba gösteren kamu-yerel-sivil güçlerin bir araya gelmesiyle kurulan Tarihî Kentler Birliği’nin (TKB), toplantısına 271 üye belediyeden yaklaşık 400 konuğun katılacağı bildirildi.
“Tarihi Kentler Birliği Erzurum Buluşması’nda” “Kültürel Miras, Ortak Paydada Buluşma” teması ele alınacak. İçinde Birlik üyesi yerel yönetimlerin belediye başkanları, bilim insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu ve sayısı yaklaşık 400’ü bulan katılımcılar, Palandöken Polat Otel’de düzenlenecek seminerlerde Erzurum’un tarihi ve kültürel dokusunu masaya yatıracak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.