Bölge Haber Girişi : 20 Eylül 2010 03:41

Tarihi Üç Kümbetler'e yazık etmeyin!..

Tarihi Üç Kümbetler'e yazık etmeyin!..
Büyükşehir ve Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetler'e yapılacak 60 milyon liralık proje yüzünden karşı karşıya geldi. Yakutiye Belediyesi'nin hazırladığı projeyi, Büyükşehir Belediyesi, ''yetki bende'' diyerek almaya kalkıştı. Yakutiye Belediyesi ise ''Hayır

Erzurum Ajans- Yakutiye elediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile anlaşarak Üç Kümbetler’in çevre düzenlemesi ve tarihi dokunun korunması için, 60 milyon liralık bir proje geliştirdi. Aylar süren çalışma sonucu artık eyleme geçilme noktasına gelen bu proje, “yetki kimde?” sorusuna takıldı. Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye’nin geliştirdiği projenin, kendi sorumluluk alanında olduğunu iddia ederek, “Ben yapacağım” diye diretince, sorun çıktı.

BÜYÜKŞEHİR 'YETKİ BENİM' DİYOR!..

Büyükşehir Belediyesi, “Yer bizim sorumluluk alanımızdadır. Dolayısıyla projeyi biz uygulayacağız” dedi. Büyükşehir’in bu çıkışına itiraz eden Yakutiye Belediyesi de, “Bütün hazırlık çalışmalarını biz yaptık; kaynağını bile biz bulduk. Alan da bizim belediye sınırları içinde olduğu için projeyi yapma hakkı bizimdir” karşılığını verdi. Her iki belediyenin de böylesine önemli bir proje için ‘yetki’ kavgasına girmesi, projenin akıbetini tehlikeye soktu.

KAMUOYU KAYGIYLA İZLİYOR

Şimdilik iki belediye arasında “yetki kimde?” sorusu yüzünden krize dönüşen bu dev projenin hayatiyete geçirilmesi için hakem kurumların devreye girmesi bekleniyor. Türkiye’ye örnek olabilecek bir projenin, belediyeler arasında yaşanan tartışma yüzünden tehlikeye girmesini kaygıyla izleyen kamuoyu ise, Üç Kümbetler’e ve tarihe nefes aldıracak projenin yetki kargaşasına kurban gitmemesini istiyor. (Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.